ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

17/07/2015

ΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΙΣ 22 - 23/07/2015

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες ψηφισμένες αλλαγές στο ασφαλιστικό και να περιμένετε την ψήφιση των άρθρων του νέου πακέτου για τα όρια ηλικίας όταν έρθουν, εάν θα ψηφιστούν και το κυριότερο από πότε θα ισχύουν γιατί θα μας τρελλάνουν...

10/07/2015

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η ελπίδα ήρθε συνοδευόμενη με καταιγίδα. Η πρόσφατη λαϊκή εντολή ήταν σαφής και με τις δύο επιλογές άσχετα με την ασάφεια που έγινε το ερώτημα. ΟΧΙ ΡΗΞΗ, ΝΑΙ ΣΕ <<ΕΝΤΙΜΗ>> ΚΑΙ <<ΕΠΩΦΕΛΗ>> ΣΥΜΦΩΝΙΑ - <<ΜΝΗΜΟΝΙΟ>> ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και τους Ευρωπαίκούς κανόνες με τις αξίες της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Το ναι σε συμφωνία δεν σημαίνει ισοπέδωμα όσων απέμειναν όρθια από την μνημονιακή εποχή της προηγούμενης 5ετίας όταν ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ πέρασε πάνω από πάνω μας αφήνοντας πίσω του ερείπια. Τι έρχεται στα δια ταύτα; ΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ Παρά τα στενά χρονικά περιθώρια και τις Ελληνικές αδυναμίες, τις απειρίες, τους ανεύθυνους και επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς μερικών στελεχών της κυβλερνησης, είναι φανερό ότι είμαστε απέναντι σε σχέδιο εξόντωσης της χώρας απο κύκλους και συμφέροντα στην Ευρώπη. Θα θυσιάσουν την Ελλάδα και το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να τους αφήσουν. Είναι η ώρα της Εθνικής κόκκινης γραμμής με ενότητα για τη σωτηρία της χώρας και του λαού χωρίς υποκρισίες και αστερίσκους, με υπερβάσεις ιδεοληψιών και δογματισμών, όχι με κάθε τίμημα αλλά και με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Η Ευρώπη χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο με αξίες και ιδανικά δεν έχει λόγο να υπάρχει εκτός από το ρόλο που θέλουν κάποιοι να παίζει του οικονομικού δυνάστη των λαών της με ηγεμονικές και αυταρχικές πρακτικές κύρια ή μόνο της γερμανίας.

18/05/2015

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Πολλές φορές έχουμε αναλύσει, περιγράψει κ.λ.π. τα οικονομικά και πολιτικά αίτια που οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό τα ταμεία, τις επικουρικές συντάξεις συρικνούμενες συνεχώς μέχρι ... τέλους και τις κύριες στο μισό. Η κρίση και η ύφεση επιδείνωσε την πορεία των οικονομικών τους ενώ σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις πρόσφατες εξελίξεις στο ασφαλιστικό δείτε που αποδίδεται η κατάρρευση των ταμείων με τους 10 σημαντικούς λόγους.

10/05/2015

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ξαναήρθαν στο προσκήνιο σενάρια για το ασφαλιστικό.

24/04/2015

ΒΡΕΣ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙΣ

Εδώ και αρκετό όπως σας είχαμε ενημερώσει από τότε έχει μπεί σε εφαρμογή η δυνατότητα των ασφαλισμένων να δούν μόνοι τους πόσα ένσημα έχουν από το <<ΑΤΛΑΣ>>. Να σημειώσουμε εδώ πως η εφαρμογή και το σύστημα δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Από την ηλεκτρονική διεύθυνση που σας δίνουμε ξανά παρακάτω ενημερώνεστε για τον ασφαλιστικό σας βίο. Όπως είναι γνωστό, στον ασφαλιστικό μας φορέα, το σύνολο των ενσήμων που απαιτούνται για να συμπληρωθεί ένα ασφαλιστικό έτος πρέπει να είναι 300 και για κάθε μήνα ασφάλισης 25. Άρα όταν γνωρίζετε το σύνολο των ενσήμων μπορείτε να υπολογίσετε και τα έτη ασφάλισης.

20/04/2015

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση έγινε από << Το ποντίκι >> για το ασφαλιστικο που δεν προσθέτει κάτι καινούριο αλλά επαναφέρει στο προσκήνιο τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το ασφαλιστικό την ώρα που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους (oι γνωστοί δανειστές στη Ευρώπη και οι οι θεσμοί στη θέση της ΤΡΟΊΚΑ στο εσωτερικό). Εκείνο που ζητείται είναι η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του Σ.Κ.Α. και και να μη στηρίζεται αυτή στην ολοκληρωτική εξόντωση των ασφαλισμένων όπως γίνεται μέχρι τώρα. Δυστυχώς οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που επιβλήθηκαν στην μνημονιακή περίοδο παραμένουν και η νέα κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις παρεμβάσεις της στη μη εφαρμογή παλαιότερων δεσμεύσεων για νέες μειώσεις στις επικουρικές. Όσο για τις επι μέρους αλλαγές που αναμένονται σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναλυτικά.

01/04/2015

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα πάνε μάλλον μετά το καλοκαίρι σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εργασίας οι οποίες δημοσιεύονται στον τύπο ελπίζοντας να αποσαφηνιστούν έγκαιρα οι όποιες ασάφειες...

10/03/2015

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Μετά και το νέο ορυμαγδό ενημέρωσης για τις αναμενόμενες αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το χάρτη για τους ασφαλισμένους εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ.

05/02/2015

ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Υπουργική απόφαση υπογράφηκε με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε ασφαλισμένους να επιλέξουν ασφαλιστικό φορέα συνυπολογίζοντας και τις ημέρες απεργίας ανάλογα με τις προϋποθέσεις που βάζει ο ασφαλιστικός φορέας. Η απόφαση αυτή δεν αναφέρεται στο συνυπολογισμό των ημερών απεργίας για συμπλήρωση προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που μπορεί να γίνει όπως προβλέπεται ήδη με τη εξαγορά του συγκεκριμένου χρόνου από τους ασφαλισμένους όπως περιγράφουμε παρακάτω.

29/01/2015

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ - ΠΑΘΑΜΕ

Μάλλον σε ήρεμα νερά θα κινηθούμε το 2015 στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και το συνταξιοδοτικό μετά την αλλαγή σελίδας και το νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας αλλά και τις εξαγγελίες της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου. Το τι και πότε θα αλλάξει θα το δούμε στην πορεία και αναμένουμε. Μέχρι τότε, καιρός είναι να πάρουν μία ανάσα οι ασφαλισμένοι που τόσα έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν με επώδυνο τρόπο. Δεν φτάνει όμως να μη πάμε ακόμα χειρότερα αλλά να γίνει και αποκατάσταση των αδικιών και να επανέλθουμε στην κανονικότητα...

20/01/2015

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Ενημερωθείτε ξανά για σημαντικές διατάξεις που ισχύουν και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας ασφαλισμένους και εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

12/01/2015

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2015

Δεν υπάρχουν δραματικές νέες αλλαγές εκτός αυτών που ισχύουν ήδη από παλαιότερους νόμους από 1/1/2015. Ενημερωθείτε για όλα αυτά που ισχύουν στο ταμείο μας. Από την ενότητα συνταξιοδοτικό μπορείτε να πληροφορείστε για τα πάντα στο ασφαλιστικό.