Επιστολές

12/10/21

Επιστολή της Π.Ο.Σ.Τ. στη Διοίκηση ΕΛΤΑ για την προκήρυξη στελέχωσης Διευθύνσεων

Αθήνα, 12/10/2021 Aρ. Πρωτ.: 196 Προς: Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Ησαΐα Τσιτόγλου Κύριε Γενικέ, Η προκήρυξη για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στάθμης Διεύθυνσης και οι συνεχείς τροποποιήσεις της δεν περιποιούν τιμή για τους συντάκτες τους και την εταιρεία. Δείχνουν προχειρότητα, άγνοια και επιδίωξη εύνοιας συγκεκριμένων προσώπων, διακινδυνεύοντας την ομαλή και γρήγορη διεξαγωγή της.

12/4/2021

Επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τοποθέτηση εκπαιδευομένων

Αθήνα, 12/04/2021 Aρ. Πρωτ.: 57 Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο Κύριε Σύμβουλε, Η εκπαίδευση των νέων στελεχών ΕΛΤΑ πλησιάζει αισίως στο τέλος της, παρά τα προβλήματα και τις αστοχίες της. Δεδομένου ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα το χρονοδιάγραμμα για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης βάσει της Ε.Σ.Σ.Ε. 01/2021 και δεν υπάρχει επιχειρησιακή πρόβλεψη για τον τρόπο αξιοποίησής τους, κρίνουμε επιβεβλημένο να εφαρμοστούν τα ακόλουθα:

12/4/2021

Επιστολή στο ΔΣ ΕΛΤΑ για το ενοίκιο ΠΟΣΤ

Αθήνα, 12/04/2021 Aρ. Πρωτ.: 56 Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο Κύριε Σύμβουλε, Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στο άρθρο 40.5, προβλέπει ότι: «Η ΕΛΤΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει τους αναγκαίους χώρους για τη στέγαση των γραφείων της Π.Ο.Σ.Τ.».

2/4/2021

Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο

Aρ. Πρωτ.: 53 Αθήνα, 02/04/2021 Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο Κύριε Σύμβουλε, Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η πανδημία χτύπησε για μια φορά την εταιρεία μας με επιβεβαιωμένα κρούσματα covid19 και μάλιστα στο κτήριο διοίκησης, που υποτίθεται ότι τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι κανόνες ασφάλειας. Η απόφασή σας για το κλείσιμο του κτηρίου διοίκησης των ΕΛΤΑ από 01.04.2021 έως 12.04.2021, παρά το ότι μπορεί να θεωρηθεί ενδεδειγμένη, δεν μπορεί να καλύψει τα λάθη και τις αστοχίες των υπεύθυνων για το σοβαρό περιστατικό.

17/3/2021

Επιστολή της νέας Προέδρου της ΠΟΣΤ Βάνιας Ανδρέου στους εργαζομένους

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με την εκλογή μου στη θέση της Προέδρου. Επιλογή που οφείλω να τιμήσω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μακρά ιστορία αγώνων και διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την κρίση της πανδημίας να επηρεάζει τις ζωές όλων μας, οφείλουμε ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων να σταθούμε χωρίς παρωπίδες και αυταπάτες δίπλα στα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα τους, αλλά και να αφουγκραστούμε την αγωνία και την ανασφάλεια που γεννά η νέα πραγματικότητα της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ.

12/10/2020

Επιστολή Γιώργου Βασιλόπουλου προς τους εργαζόμενους ταχυδρομικούς

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Ύστερα από 14 δύσκολα και δημιουργικά πιστεύω χρόνια, που οι εργαζόμενοι μου εμπιστευτήκαν την εκπροσώπηση των συμφερόντων τους από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας, θεώρησα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος να περάσουμε στην επόμενη μέρα, λαμβάνοντας κύρια υπόψη την επιτακτική ανάγκη συνέχειας και προοπτικής του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα παραμείνω ενεργός στην πρώτη γραμμή.

04/02/2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Αθήνα, 04-02-2019 Αρ. Πρωτ…44.…… Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Ηλία Αθανασίου Κύριε Σύμβουλε, Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 30/01/2019, αποφάσισε ομόφωνα να απαιτήσει την αναστολή οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής του προσωπικού των ΕΛΤΑ για τις επόμενες εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν εκλογικές διαδικασίες σε μεγάλα συνδικαλιστικά σωματεία - μέλη μας, η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

04/02/2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αθήνα 31 – 1 – 2019 Αρ. Πρωτ……36…. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Εξαντλώντας το διάλογο με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και λόγω της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ζητούμε να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαλόγου της Ομοσπονδίας μας, για τα θέματα που αφορούν το Ταχυδρομείο και τα οποία βάσει των τελευταίων εξελίξεων έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Βασικός στόχος, για εμάς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, μέσα από ένα σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης του Οργανισμού. Δυστυχώς όμως, αντί να προχωρήσει ένας σύγχρονος επιχειρησιακός σχεδιασμός προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε αντιμέτωποι με ενέργειες και σενάρια που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν στην απομείωση της αξίας του Δημόσιου Ταχυδρομείου και τελικά στη συρρίκνωση και στη διάλυση του. Για ενημέρωσή σας, η ατζέντα μας θα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα: - Το πρόβλημα της ρευστότητας, σε συνδυασμό με τις οφειλές του Δημοσίου και τις αποφάσεις που οδήγησαν τα ΕΛΤΑ στην απομείωση του Μετοχικού του Κεφαλαίου κατά 220 εκατ.ευρώ περίπου - Τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ - Την Καθολική Υπηρεσία - Το δίκτυο του Οργανισμού - Τα ΕΣΠΑ - Τη χορήγηση στα ΕΛΤΑ τραπεζικής άδειας χρηματοοικονομικών εργασιών - Την απόσυρση όλων των αντιαναπτυξικών προτάσεων, που οδηγούν την αρχαιότερη Δημόσια Υπηρεσία στον αφανισμό - Τη στρατηγική για το ρόλο που θα έχουν τα ΕΛΤΑ στην Ελληνική κοινωνία, ως μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας. Οι εργαζόμενοι έχουμε θέσεις και προτάσεις και αγωνιζόμαστε διαχρονικά για τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ και τη διασφάλιση των συμφερόντων του. Θέση και αγωνία μας είναι να κρατήσουμε όρθιο αυτόν τον Δημόσιο Οργανισμό με το τεράστιο κοινωνικό έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά του στην κοινωνία και τη χώρα. Κύριε Πρωθυπουργέ, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών εκπροσωπώντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομείο, έχει πάγια αρχή της, ότι τα προβλήματα μπορούν να βρουν τη λύση τους μέσα από το διάλογο και θεωρούμε ότι η παρέμβαση σας σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο για το μέλλον των ΕΛΤΑ, είναι καθοριστική. Προς αυτήν την κατεύθυνση ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας. Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Σ.Τ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ