Κινητοποιήσεις

15/06/2021

Η ΠΟΣΤ συμμετέχει στην στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών συμμετέχει στην στάση εργασίας που κήρυξε το ΕΚΑ από 1μ.μ εως 5μ.μ και στο συλλαλητήριο στις 4μ.μ στην πλατεία Συντάγματος. Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

9/6/2021

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι ρυθμίσεις που προωθούν ένα νέο ''εργασιακό μεσαίωνα''. 24ωρη πανελλαδική απεργία 10 Ιουνίου 2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, «Κόλαφος» για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι το προωθούμενο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας για τη «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας» που ετοιμάζει να περάσει η Κυβέρνηση. Μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις, που αποτελούν παλιές προτάσεις του ΔΝΤ, (κατάργηση 8ωρου, θεσμικός περιορισμός συνδικάτων, ποινικοποίηση απεργιών, μείωση αποδοχών, κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ. ά.) οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση του εργατικού δικαίου και «ποδοπατούν» εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων.

7/6/2021

24ωρη Πανελλαδική Απεργία - Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ. ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

30/4/2021

Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργία 4 Μάϊου 2021

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και χρέους, ημέρα σύμβολο των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Μια ιστορία 135 χρόνων γραμμένη πάνω στους αγώνες και το αίμα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος που ξεκίνησε από τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Σικάγο. Εκείνους που την 1η του Μάη του 1886 υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, το Δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Μια γροθιά, μια πίστη, μια δύναμη, ένα όνειρο, ένα ανθρώπινο ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους του Σικάγο και διεκδίκησε μια καλύτερη ζωή. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο έγινε σύμβολο, το σύμβολο όχι μιας άνοιξης χαμένης, αλλά της πίστης για έναν κόσμο πιο φωτεινό. Έτσι όπως τον «ξεκλείδωσαν» οι μορφές των εργατών– μαρτύρων του Σικάγο.

1 2 3