Δελτία Τύπου

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΕΛΤΑ

Συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή του ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας ΕΛΤΑ, μια νέα ακόμα Σ.Σ.Ε., μόλις έξι μήνες μετά την τελευταία, που αποτέλεσε ζητούμενο για την ομοσπονδία μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους.

2/6/2021

Τηλεδιάσκεψη Διαπαραταξιακής επιτροπής της ΠΟΣΤ και Διοίκησης των ΕΛΤΑ με θέμα τη διανομή

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 12.00, ύστερα από αίτημα και την αιγίδα της ΠΟΣΤ, τηλεδιάσκεψη μεταξύ Διαπαραταξιακής Επιτροπής και Διοίκησης, με θέμα την επίλυση των προβλημάτων της διανομής και τη βελτίωση της ποιότητας του ταχυδρομικού έργου.

12/4/2021

Επιτακτική ανάγκη διάθεσης self-test στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ

Αθήνα, 12/04/202
Αρ.Πρωτ.:55
Προς:
Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο Κύριε Σύμβουλε, Η Πολιτεία, σαν ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, έχει ξεκινήσει την δωρεάν διάθεση self-tests σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως εκπαιδευτικοί και μαθητές.

10/3/2021

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο - η νέα Εκτελεστική Επιτροπή - οι νέες επιτροπές & οι εκπρόσωποι στα όργανα διοίκησης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, η συμπλήρωση των κενών θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ, λόγω της αποχώρησης στελεχών (με το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου). Η συμπλήρωση των θέσεων έγινε με τους αναπληρωματικούς των ψηφοδελτίων, έτσι όπως είχαν καταρτιστεί στο 35ο Συνέδριο της ΠΟΣΤ.

11/2/2021

Εκπαιδευτικό όραμα με όρους σκοταδισμού στα ΕΛΤΑ

Aρ. Πρωτ.: 18
Αθήνα, 11/02/2021
Προς:
κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
Κύριε Σύμβουλε, Στις 15/02/2021 ξεκινά η εκπαίδευση των νέων διοικητικών στελεχών της εταιρείας, στην οποία θα λάβουν μέρος συνάδελφοι με σημαντική εργασιακή εμπειρία και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, καθώς στο σύνολό τους είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολλοί από αυτούς διαθέτουν και μεταπτυχιακές σπουδές. Στον οδηγό σπουδών που τους απέστειλε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης παρουσιάζονται οι υπεύθυνοι των τμημάτων που θα καθοδηγούν και θα συντονίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

19/1/2021

Συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της ΠΟΣΤ με την διοίκηση των ΕΛΤΑ για την διανομή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2021, με πρωτοβουλία της ΠΟΣΤ, η συνάντηση ( τηλεδιάσκεψη) της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της ΠΟΣΤ με την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής υπεύθυνος για τη διανομή κ. Σάββας Δάνδολος.

19/1/2021

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Αναστολή Κινητοποιήσεων

Την τελευταία μέρα της λήξης της Κοινής Συμφωνίας και των παρατάσεων της (18 Ιανουαρίου 2021) συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ και αποφάσισε την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2021-2024 και συνεπώς την παύση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

15/1/2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ - ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Συνεδρίασε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα: - Ενημέρωση – Πορεία ΕΛΤΑ - Σ.Σ.Ε – Γ.Κ.Π - Σχέδιο Αναδιοργάνωσης Δικτύου ( Διανομής, Συναλλαγής κ.λ.π.) - Απεργιακές κινητοποιήσεις - Άλλες δράσεις - Αποφάσεις. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, «Αποχαιρετίσαμε» μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η έλευση της πανδημίας. Δύσκολη και «ολισθηρή» και η πορεία του Ταχυδρομείου μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, όχι εξαιτίας αυτών, αλλά λόγω των ισχυρών κλυδωνισμών που επέφεραν, οι συνεχιζόμενες Κυβερνητικές και Διοικητικές αποφάσεις και ενέργειες που έφεραν τον Οργανισμό στα όρια της πτώχευσης.

13/1/2021

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ …….. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Α) ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΛΤΑ Β) ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ Γ) ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ε) ΠΟΣΤ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ Α.Μ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Με πλήρη γνώση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων και με κάθε επιφύλαξη, παραλαμβάνω την απόφαση σας για εκτέλεση των νέων τομέων Διανομής γνωρίζοντας ότι:

13/1/2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Αθήνα, 13 / 01 / 2021
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ μέσω των διοικητικών οργάνων της καλεί τους συναδέλφους της διανομής, σε όλη τη χώρα να παραλάβουν τους νέους τομείς, υπογράφοντας τη σχετική διαταγή παραλαβής. Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Τ. στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις και για το θέμα της διανομής (θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό) ανατέθηκε στο Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.Σ.Τ., κο Βερβεσό να συντάξει Υπεύθυνη Δήλωση που θα πρέπει όλοι να υπογράψουν και να καταθέσουν στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα.

11/1/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα,11/01/2021
Αρ. Πρωτ.: 7
Προς:
Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε για δεύτερη φορά στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, την οποία σας καλούμε να ορίσετε άμεσα,προκειμένου να ενημερωθείτε για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Παρά το ότι μέχρι τώρα δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση, πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά, αντιλαμβανόμενος τη βαρύτητα του έργου μετασχηματισμού που επιχειρείται και όσων σημαντικών διενεργούνται παράλληλα στα ΕΛΤΑ, δε θα αρνηθείτε να λάβετε ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον μεγαλύτερο Οργανισμό, που βρίσκεται στην αρμοδιότητά σας,με όσα επιδιώκουμε να σας μεταφέρουμε.

1 2 3 4 5 6 7 8 9