Δελτία Τύπου

4/7/2020

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Ολοκληρώθηκαν,στις 03/07/2020, οι εκλογικές διαδικασίες στα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΣΤ σ’όλη τη χώρα. Με αίσθημα ευθύνης και δημοκρατικών διαδικασιών,όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στέλνουν στο Συνέδριο 138 αντιπροσώπους τους οποίους εξουσιοδοτούν, μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, να χειριστούν με υπευθυνότητα,όπως πάντα, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Ταχυδρομείο.

4/6/2020

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Του Σωματείου Διοικητικού και Επιστημονικού Προσωπικού ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Αριστοτέλους, αριθμός 11-15 και εκπροσωπείται νόμιμα. ΠΡΟΣ Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού, αρ. 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΛΤΑ Κο Γριβέα Πολυχρόνη και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Κο Κωνσταντόπουλο Γεώργιο. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν δημόσια επιχείρηση και ως τέτοια υποχρεούται να λειτουργεί απόλυτα εντός του σχετικού αυστηρού και λεπτομερώς περιγεγραμμένου νομοθετικού και επιχειρησιακού κανονιστικού πλαισίου. Αυτό προβλέπεται προκειμένου να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον μέσα από την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και για να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία και η ισονομία για όλους όσοι εργάζονται ή συναλλάσσονται με αυτόν.

2/6/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Το απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα ασφάλισης ζωής και υγείας των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ θα συνεχιστεί και μετά τις 09/06/2020. Από τις 10 Ιουνίου οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να καλύπτονται με όλες τις μέχρι τώρα παροχές από άλλη ασφαλιστική εταιρεία που τις ανατέθηκε προσωρινά το πρόγραμμα. Για τη διαδικασία διαχείρισης των σχετικών δικαιολογητικών θα δοθούν εγκαίρως σχετικές οδηγίες.

22/5/2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ -19 ΜΑΙΟΥ 2020

Συνεδρίασε την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα: - Τρέχουσες εξελίξεις - Αποφάσεις. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Τα ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοι του, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, ήταν ξανά οι πρωταγωνιστές στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναδεικνύοντας έτσι τον αναντικατάστατο κοινωνικό τους ρόλο. Οι εργαζόμενοι σε όλο το Δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με υπευθυνότητα και συνέπεια, έδωσαν τη μάχη τους, στην πρώτη γραμμή, για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

14/5/2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ - 19 ΜΑΙΟΥ 2020

Συνεδριάζει την Τρίτη 19/5/2020 και ώρα 10.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ με θέματα: - Τρέχουσες εξελίξεις - Αποφάσεις. Την ίδια μέρα και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με τα θέματα που συζητήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

13/5/2020

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ; - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ"

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο της Βίκυς Καινούργιου, που καταδεικνύει, για ακόμα μία φορά, την τεράστια προσφορά στην κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως συνθηκών, του Ταχυδρόμου διανομέα. «Σε συνθήκες πολέμου διαχρονικά οι ταχυδρόμοι βρίσκονται στην γραμμή του μετώπου. Κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στις σημερινές αντίστοιχες, όταν στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν ξανά οι ταχυδρομικοί διανομείς που εξυπηρέτησαν κάθε ανάγκη των πολιτών.

13/4/2020

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1942 - 78 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΩΝ (Τ.Τ.Τ.) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Πρωτοπόροι στους αγώνες και γενναίοι στην ψυχή, Τριατατικοί λεβέντες στη φωτιά και στη βροχή. Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια από την ιστορική οκταήμερη απεργία των Τριατατικών Υπαλλήλων στις 14 Απρίλη 1942 - 21 Απρίλη 1942. Είναι η πρώτη μεγάλη απεργία που αποτόλμησαν Δημόσιοι Υπάλληλοι στην κατεχομένη από τους Γερμανούς Ευρώπη. Στην εκπλήρωση του Εθνικού καθήκοντος οι Τριατατικοί πρώτοι έδωσαν τη μάχη μ’ ενθουσιασμό και θάρρος, όταν οι βάρβαροι και μισητοί εχθροί σκορπούσαν τον τρόμο στα εκατομμύρια των σκλαβωμένων λαών της Ευρώπης, Η μάχη αυτή ήταν ο πρόλογος του Εθνικού μας έπους στα χρόνια της σκλαβιάς.

9/4/2020

ΕΛΤΑ - Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΕΤΣΑΣ, Ο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ACS

Άρθρο του Νίκου Μανεσιώτη - fm Voice.gr Η χρυσή ευκαιρία των κρατικών Ταχυδρομείων. Να ξελασπώσουν. Να ανακτήσουν μερίδια αγοράς. Να υπενθυμίσουν στην αγορά και στην κοινωνία την αξιοπιστία τους. Να αξιοποιήσουν το ίσως μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα. Φαντάζεστε σήμερα να μην είχαμε ΕΛΤΑ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) τι θα είχε γίνει σε αυτό τον έρμο τόπο. Ας απαντήσει στο ερώτημα ο καθένας από εσάς. Στην ουσία. Σήμερα επιβάλλεται ο διευθύνων του Οργανισμού Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σήμερα που όλα τα κράτη της Ε.Ε. διοχετεύουν κεφάλαια στους δημόσιους Οργανισμούς με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν, η οποία έχει αναστείλει το Σύμφωνο Σταθερότητας, να αξιοποιήσει τη χρυσή ευκαιρία και να απαιτήσει από την Κυβέρνηση ένα σημαντικό κονδύλι για τη διαφημιστική-επικοινωνιακή προώθηση και στήριξη του προϊόντος που παράγουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

9/4/2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤ -ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 / 04 / 2020 και ώρα 12.00 π. μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ με θέματα : ➾ Ενημέρωση ➾ ΤΕΑ – ΕΛΤΑ ➾ Αποζημίωση απόλυσης ➾ Ενέργεια – Δίκτυο ΕΛΤΑ ➾ Παραβίαση όρων Σ. Σ. Ε. ➾ Αποφάσεις Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

7/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Πρωταγωνιστές στην εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω υγειονομικής κρίσης και καραντίνας λόγω του COVID-19, αποδεικνύονται τα ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί τους. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν κανονικά τις συντάξεις τους, σε όλη την Ελληνική επικράτεια, από τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους των ΕΛΤΑ. Λόγω των ειδικών συνθηκών, η πληρωμή των συντάξεων, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ, Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που ορίζεται ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), ενώ για την υπογραφή απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «MEGΑ» ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Στα πλαίσια της έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για τη λειτουργία και το ρόλο του Ταχυδρομείου στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές και συνθήκες από την επιδημία του Κορωνοϊού, με αίσθημα ευθύνης καταδεικνύεται ότι, για πολλοστή φορά  τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι εργαζόμενοί τους, βρίσκονται δίπλα στους  Έλληνες πολίτες, εξυπηρετώντας τους μέσω του Πανελλαδικού τους δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας έμπρακτα το μεγάλο κοινωνικό τους ρόλο, αλλά και τη σημαντικότητά τους ως συνδετικός κρίκος και ζωντανό όργανο μεταξύ Κράτους και πολιτών.

17/3/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ - COVID-19

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι Η Κεντρική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΚΕΥΑΕ ΕΛΤΑ) σε συνεργασία με την ΠΟΣΤ προκειμένου να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, για την έκτακτη και πολύ σοβαρή κατάσταση που προέκυψε από την πανδημία του Κορωναϊού, δίνοντας έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού, καθώς και τα στοχευμένα μέτρα που απαιτούνται για την προφύλαξη των συναδέλφων σε όλους τους εργασιακούς χώρους και τις υπηρεσιακές λειτουργίες του οργανισμού, κοινοποιεί και υπενθυμίζει συνοπτικά σε όλους τους συνάδελφους τα μέτρα που αποφάσισε η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας ΕΛΤΑ και η ομάδα έργου που συστήθηκε για το συντονισμό των ενεργειών, την επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και κοινοποίησε με τις Υπ’αριθ’ 6.1.2/2165/39/4/3/20, Αρ.πρωτ.15/9/3/20, Αρ.Πρωτ.20,21,22/16/3/2020,καθώς και τα Δελτία τύπου 13/3/20 και 16/3/20 σε όλες τις Υπηρεσιακές λειτουργίες των ΕΛΤΑ:

1 2 3 4 5 6 7 8 9