Δελτία Τύπου

16/11/2020

"ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" - 47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

«ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ….. σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων». 47 χρόνια μετά, τα φώτα ανάβουν, για ακόμη μια φορά, στο χώρο εκείνον που στοιχήθηκαν η ελπίδα, η υπόσχεση, η ζωή, τα όνειρα. Εκεί στα μόλις πέντε στρέμματα ελεύθερης γης που γράφτηκε η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς. Ένας πομπός, δύο αγόρια και ένα κορίτσι που έγιναν σύμβολο, μικροί σχοινοβάτες της ιστορίας. Χιλιάδες νέοι γαντζωμένοι στα κάγκελα, χιλιάδες λαός απέξω, «με τα μάτια στυλωμένα στην κορφή…». «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». «Απόψε πεθαίνει ο φασισμός». Τρεις μέρες και τρεις νύχτες παιδιά «με τον ήλιο στο μέτωπο» που δεν βολεύονται με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία.

2/11/2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα, 02/11/2020 Αρ.Πρωτ.: 158 Προς: Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη Κύριε Υπουργέ, Ως νέα Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, ζητάμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις πολιτικές του Υπουργείου σας, που αφορούν το παρόν και το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να σας εκθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των εργαζομένων. Η πολυετής κρίση και η δυσμενής κατάσταση που αντιμετωπίζει η εταιρεία, επιβάλλουν τη συνεννόηση και την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης το συντομότερο δυνατό. Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Σ.Τ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ ΒΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

13/10/2020

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ επέλεξε ν ‘απαντήσει με την απουσία της στην εξώδικη πρόσκληση μας για διάλογο για τη ΣΣΕ στα γραφεία της Π. Ο. Σ. Τ. σήμερα στις 12. 00 μ. μ. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι προχωράμε στις επόμενες καθορισμένες ενέργειές μας. ΓΙΑ ΤΗΝ Ε. Ε. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΝΙΑ

13/10/2020

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 35ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Σας παραθέτουμε ολοκληρωμένα, με βάση τα αποτελέσματα του 35ου Συνεδρίου, τους εκλεγέντες στα νέα όργανα της ΠΟΣΤ.

9/10/2020

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤ & ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Συνεδρίασε χθές, Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Τ., όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση των νέων οργάνων. Με βάση το καταστατικό, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 35 μέλη, εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του, μετά από 14 σχεδόν χρόνια επιτυχημένης θητείας. Απερχόμενε Πρόεδρε σε ευχαριστούμε, από καρδιάς, για τη μεγάλη σου προσφορά στο Συνδικάτο και στους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια, για τη αγωνιστικότητα, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα και τη γενναιοδωρία σου. Είναι σίγουρα φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν το έργο σου. Νέος Πρόεδρος της ΠΟΣΤ αναλαμβάνει ο Ηλίας Μπακέλλας.

8/10/2020

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με θέμα τη συγκρότηση νέων οργάνων. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 35 μέλη, θα εκλέξει, με βάση το καταστατικό της ΠΟΣΤ και με μυστική ψηφοφορία, την Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο του.

2/10/2020

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 35ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες του 35ουεκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣΤ, που πραγματοποιήθηκε στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2020 στα Ιωάννινα με συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων συνέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών από όλη τη χώρα. Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν με υποδειγματικό τρόπο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλλουν οι δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού. Στο συνέδριο, εκλέχθηκε η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας για την επόμενη τριετία.

8/9/2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ - 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ με θέματα: - Ενημέρωση - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( Εξώδικη πρόσκληση διαπραγμάτευσης ΕΛΤΑ) - Προσυνεδριακές διαδικασίες - Άλλα θέματα - Αποφάσεις Την ίδια μέρα και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με τα θέματα που συζητήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

2/9/2020

ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΙ Τ.Τ.Τ. -ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ - ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΙ - ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο από την ΠΟΣΤ το βιβλίο με τίτλο: «ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΙ (Τ.Τ.Τ.) ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ – ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΙ – ΤΗΛΕΦΩΝΑ - 1942» Στο 160 σελίδων βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στη μεγάλη απεργία των Τριατατικών υπαλλήλων την περίοδο της κατοχής (14 - 21 Απριλίου 1942),μέσα από 130 και πλέον πρωτότυπα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, περιοδικά, εφημερίδες, παράνομο τύπο της εποχής και βιβλία. «….Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι ως το πιο ζωντανό και αγωνιστικό κομμάτι των Τριατατικών υπαλλήλων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αντιδρούν, ξεσηκώνονται και απεργούν μαζικά…για το ψωμί και τη λευτεριά….». Την έρευνα και τη συγγραφή του βιβλίου έκανε ο Γιώργος Β. Παπανικολάου.

1/9/2020

ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας με επιτυχία η εκδήλωση– παρουσίαση της έρευνας με θέμα: «Σειρές γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821». Η έρευνα και η παρουσίαση έγινε από τον Γιώργο Β. Παπανικολάου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

5/8/2020

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Σ.Σ.Ε.

Αθήνα, 5/8/2020 Αρ.Πρωτ.: 106 ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ. ΘΕΜΑ: Υποβολή προτάσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα Σ.Σ.Ε. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Στις 31 Αυγούστου 2020 ορίστηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με αφετηρία τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που είναι σε ισχύ, την αναγκαιότητα να καθορίσουμε το νέο πλαίσιο, στο οποίο ο ΕΛΤΑ θα δραστηριοποιηθεί τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, που οι προκλήσεις θα είναι πολλές και τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, διαμορφώσαμε το γενικό πλαίσιο των θέσεών μας.

1 2 3 4 5 6 7 8 9