Δελτία Τύπου

12/08/2012

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΤΑ

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου εξήγγειλε, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας) την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων...

8/6/2012

Η ΠΟΣΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ A.C.S

Καταδικάζουμε την αντεργατική πολιτική της εταιρείας ταχυμεταφορών A.C.S Α.Ε.Ε. που με πρόσχημα την οικονομική ύφεση, εφαρμόζει πολιτικές εκφοβισμού, τρομοκράτησης των εργαζομένων και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της A.C.S. Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά και στην κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Θα αναλάβουμε από κοινού οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του σωματείου των εργαζομένων A.C.S. Α.Ε.Ε.

28/3/2012

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο πάροχος των καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας και επιπλέον προσφέρουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος. Με τον πρόσφατο νόμο για την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς, έχουν την υποχρέωση αυτή τουλάχιστον μέχρι το 2028. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα ένα τεράστιο δίκτυο που υποστηρίζεται κύρια από ανθρώπους και λιγότερο από τεχνολογία και αποτελείται από 800 καταστήματα, 800 ταχυδρομικά πρακτορεία, 800 αγροτικούς ταχυδρόμους, 3.500 αστικούς ταχυδρόμους, 10 κομβικά κέντρα και μεγάλο στόλο οχημάτων για τις διαβιβάσεις του.

6/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012.

10/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζούμε σε μια άλλη εποχή. Την εποχή του αποφασίζομεν και Διατάσσομεν. Η Τρόικα διατάζει και η Ελληνική Κυβέρνηση υλοποιεί τη σφαγή των εργαζομένων. Οι λέξεις «Συλλογική Διαπραγμάτευση , Διαβούλευση και Συλλογική Σύμβαση», προκαλούν αλλεργία στην κυβέρνηση και στην Τρόικα.

18/08/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των στελεχών του, με στόχο την απαξίωση τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις το πρόγραμμα ξεπουλήματος του ΕΛ.ΤΑ και του Δημόσιου πλούτου της χώρας.

10/6/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Ιούνη η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η συμμετοχή των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν η μεγαλύτερη, η μαζικότερη και η πιο δυναμική συγκέντρωση -συλλαλητήριο των Ταχυδρομικών, στην πλατεία Κοτζιά, (ορόσημο των αγώνων των Ταχυδρομικών).

6/6/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2011

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει την Πέμπτη 9 Ιούνη 2011. Όλοι στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ.

25/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π. Ο. Σ. Τ.) εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.

12/4/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των συμμετοχών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος, συναντήθηκαν τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ) και του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Σ.Ε.Τ.Τ.) και συμφώνησαν σε κοινές δράσεις για,

7/1/2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΤΑΠ ΟΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στη σημερινή συνάντηση των Ομοσπονδιών ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ και των Συλλόγων Συνταξιούχων των Οργανισμών αλλά και των Εργαζόμενων και Συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, αναλύθηκε το πρόβλημα που ο Νόμος 3833/2010 με το άρθρο 4 δημιουργεί. Πέρα από τις ανάλγητες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα, την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και άλλα ζητήματα που ο Νόμος αυτός ως «Μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και εισοδηματική πολιτική έτους 2010!!!» ορίζει, θεωρούμε ότι στοχοποιεί αλλά και εντέχνως διαβάλλει τους συνταξιούχους του κλάδου ΤΑΠ-ΟΤΕ. Μια στοχοποίηση που πιστεύουμε ότι γίνεται εσκεμμένα για να δρέψει κίνηση κοινωνικού αυτοματισμού.

23/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/12/2010

Η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, με εργαλείο της την κατασυκοφάντηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων, προσπαθεί να πετύχει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των εργαζόμενων σε αυτές. Στόχος της η κατάργηση των θεσμών, των Σ. Σ. Ε., των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μέσω των συνεχών δραστικών περικοπών των αμοιβών, η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.

1 2 3 4 5 6 7 8 9