Δελτία Τύπου

17/12/2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ 16-12-2010

Η Κυβέρνηση πότε με δηλώσεις Υπουργών πότε με εξαγγελίες της προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινωνία κλίμα για ξεπούλημα των Ταχυδρομείων.

13/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις που προέκυψαν από το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» της Κυβέρνησης και κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ και αποφάσισε ομόφωνα:

27/10/2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛ-ΤΑ., Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας δίνης που ταλανίζει τη χώρα και τον κόσμο της εργασίας με πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες συνέπειες. Βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο τις αρνητικές εξελίξεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, του Δημόσιου χρέους, των ελλειμμάτων, της κακοδιοίκησης, της φοροδοτικής ανισότητας και ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης στην πατρίδα μας, που το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Ζούμε πλέον στην εποχή του μνημονίου όπου η κοινωνία και η χώρα υποτάχτηκε στις επιταγές της γνωστής ΤΡΟϊΚΑΣ σε όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, υποθηκεύοντας το μέλλον μας αλλά και τις επόμενες γενιές.

13/10/2010

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

Με δηλώσεις τους οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Ρέππας

13/10/2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ Γ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κυβέρνηση αντί να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει για όλους τους Έλληνες πολίτες το μέγιστο αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ. Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η Ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι μια πρόταση αυτοκτονίας. Γιατί εξυπηρετεί το κλείσιμο των Ταχυδρομικών καταστημάτων και των αγροτικών δρομολογίων της Περιφέρειας, της αγροτικής ζώνης της Χώρας, των νησιών, των ορεινών και των απομακρυσμένων περιοχών......

6/10/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Με την μαζική συμμετοχή των Προέδρων Σωματείων, των Γραμματέων, των Συνέδρων και άλλων συναδέλφων από το Λεκανοπέδιο Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Imperial, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, η Συνέλευση των Προέδρων. Η εισήγηση του Προέδρου, εκ μέρους της Ομοσπονδίας και οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων συναδέλφων, κινήθηκαν, με υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς και μαξιμαλισμούς, με άξονα τα προβλήματα του Ταχυδρομείου και το μέλλον της Ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα.

15/7/2010

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια τα ΕΛΤΑ, ήταν μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση. Πολιτικές σκοπιμότητες της προηγούμενης Κυβέρνησης, ανέκοψαν τη δυναμική του Οργανισμού

10/6/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 10/6/2010

Την έντονη αντίθεση της εκφράζει η ΠΟΣΤ στην απόφαση της Κυβέρνησης για την πώληση του 39% των ΕΛΤΑ . Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεση κατάληξη το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου . Οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Επιτακτική ανάγκη διάθεσης SELF-TEST στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ

Αθήνα, 12/04/2021 Αρ.Πρωτ.:55 Προς: Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο Κύριε Σύμβουλε, Η Πολιτεία, σαν ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, έχει ξεκινήσει την δωρεάν διάθεση self-tests σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως εκπαιδευτικοί και μαθητές. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Παρασκευής 09/04/2021 διευκρινίστηκε ότι σειρά παίρνουν και εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΣΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ( ΠΟΣΤ ), σας καλωσορίζει στον νέο δικτυακό τόπο της, που σχεδιάστηκε για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη και τους εργαζόμενους του Ταχυδρομείου. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και την αναβάθμιση της πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης μας στους χώρους εργασίας, σας καλούμε να βαδίσουμε και τους καινούργιους δρόμους επικοινωνίας.Ο νέος δικτυακός τόπος μας θα ενημερώνεται τακτικά με τα νέα της Ομοσπονδίας, με τις θέσεις και τις δράσεις μας, με όλα όσα απασχολούν το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους του.Θα καλύπτει όλο το εύρος των θεμάτων και θα καταστεί το βασικό σημείο αναφοράς της Διαδικτυακής σας ενημέρωσης. Με τους θερμότερους χαιρετισμούς Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γεώργιος Βασιλόπουλος

1 2 3 4 5 6 7 8 9