ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
 
Αθήνα, 25 /05 / 2011
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
              Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π. Ο. Σ. Τ.) εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.
 
Η Κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες παραχωρεί στα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και διεθνή, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ και συλλήβδην όλες τις υποδομές του κράτους.
 
Η Π. Ο. Σ. Τ. διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν διαπραγματεύεται και δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ταχυδρομείου, των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και του Τ. Τ. στο οποίο ο ΕΛΤΑ συμμετέχει με ποσοστό 10 % (αντίστοιχο ποσοστό έχει στον ΕΛΤΑ το Τ. Τ. ) και έχουν εμπορική συνεργασία που ξεκινάει από την ίδρυσή τους.
 
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Π. Ο. Σ. Τ. και το Σωματείο Εργαζομένων στο Τ. Τ. έχουν καταθέσει από κοινού τις προτάσεις τους με άξονες :
 
Ø      Το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των δύο Οργανισμών
Ø      Την προώθηση προϊόντων λιανικής τραπεζικής μέσα από το δίκτυο των δύο Οργανισμών αποτελώντας έτσι τη Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα.
Ø      Την παροχή χρηματοοικονομικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλη την Επικράτεια, σε όλους του έλληνες πολίτες όπου και αν κατοικούν, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία και στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
 
Δυστυχώς, οι προτάσεις και οι προσπάθειες των εργαζομένων αγνοούνται επιδεικτικά από την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Οργανισμών και αντ’ αυτού προκρίνουν προκλητικά το ξεπούλημά τους.
 
Η Π. Ο. Σ. Τ. σε συντονισμό και με τους άλλους χώρους βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να αποτρέψει την προσπάθεια εκποίησης της χώρας. Η Κυβέρνηση και η Τρόικα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν θα βγει η χώρα από την ύφεση με εκβιασμούς και με την υποθήκευση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα καιροσκόπων και κάθε άλλου που προσδοκά να πλουτίζει σε βάρος της Ελλάδας και των εργαζομένων.
 
Τα μηνύματα που στέλνουν οι Ταχυδρομικοί απ’ όλη χώρα είναι :
 
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ & των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
 
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ.
 
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
 
ΝΑΙ στην ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
 
ΝΑΙ στη δημιουργία με βάση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, του Δημόσιου Τραπεζικού πυλώνα για τη θωράκιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.
 
ΟΧΙ στην πολιτική προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων.
 
ΝΑΙ στην πολιτική προς όφελος του πολίτη.