ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/12/2010

 

Η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, με εργαλείο της την κατασυκοφάντηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων, προσπαθεί να πετύχει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των εργαζόμενων σε αυτές.
Στόχος της η κατάργηση των θεσμών, των Σ. Σ. Ε., των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μέσω των συνεχών δραστικών περικοπών των αμοιβών, η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή οδηγεί ταυτόχρονα τους Δημόσιους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας στην απαξίωση, στην συρρίκνωση και στην υποβάθμιση του κοινωνικού τους έργου.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργού Οικονομικών προς τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ.
Κύριοι της Κυβέρνησης, έχετε χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες, να διασφαλίσετε το μέγιστο κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας.
Ο ΕΛΤΑ την δεκαετία (1998 – 2007) ήταν μία επιχείρηση μοντέλο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε περιπέτειες από τις πολιτικές που ασκούνται και από τις ανίκανες Διοικήσεις που τοποθετούνται.
Γνωρίζετε καλά, ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μπορούν ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, να παραμείνουν και παραμένουν μία υγιής και κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση.
Γι’ αυτό σας καλούμε ν’ ανταποκριθείτε, ως βασικός μέτοχος των ΕΛΤΑ, στις προτάσεις μας, για την ανάπτυξη του Ταχυδρομείου, όπου χρειάζεται να γίνουν ενέργειες, που δεν συνδέονται με την συνεχή αφαίμαξη των μισθών μας, αλλά με την ορθολογική διαχείριση των δαπανών και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιακών του λειτουργιών και κυρίως με την αναπτυξιακή του προοπτική.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ το 2010 κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν, το 24 % των ετήσιων αποδοχών τους και ούτε μπορούν ούτε έχουν να δώσουν περισσότερα από τις αμοιβές τους.
Να είστε σίγουροι όμως ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε με τους αγώνες τους ν’ ανατρέψουν κάθε αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, κάθε πολιτική που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Η ιστορία δεν θα γραφτεί χωρίς εμάς.