ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 11 Απριλίου 2011
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των συμμετοχών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος, συναντήθηκαν τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ) και του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Σ.Ε.Τ.Τ.) και συμφώνησαν σε κοινές δράσεις για,
 
  • Το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των δύο οργανισμών ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και ΕΛΤΑ.
  • Την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης της στενής συνεργασίας τους προς όφελος του μικρού αποταμιευτή, της Ελληνικής περιφέρειας, της Ελληνικής Κοινωνίας στο σύνολό της και της πραγματικής οικονομίας.
  • Την προώθηση προϊόντων λιανικής Τραπεζικής μέσα από το δίκτυο των δύο οργανισμών που συνιστούν την μοναδική Λαϊκή τράπεζα στην Ελλάδα χωρίς παγίδες και ψιλά γράμματα που μπορεί να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του Κρατικού Τραπεζικού Πυλώνα.
  • Τον σημαντικό ρόλο των εκτεταμένων Δικτύων του ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που οφείλει να ενισχύσει και να στηρίξει η Ελληνική Κυβέρνηση.
  • Την οικονομική συνέργια των δύο οργανισμών από την παροχή χρηματοοικονομικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών προς όφελος του λαού και της χώρας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.
 
Οι ιστορικοί δεσμοί, η παράλληλη και κοινή πορεία των δύο οργανισμών, επιτάσσουν την δημιουργία ενός ισχυρού πόλου και μοντέλου ανάπτυξης που θα συμβάλλει σε ένα υγιές περιβάλλον με συνθήκες ανταγωνισμού σε όφελος των πολιτών.
 
Τέλος, συμφωνήσαμε να ζητήσουμε την από κοινού συνάντησή μας με τις διοικήσεις των δύο Οργανισμών και της πολιτικής ηγεσίας ώστε να καταθέσουμε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις θέσεις μας για τη συνεργασία και την ανάπτυξη των δύο οργανισμών προς όφελος του Έλληνα πολίτη.
Οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για κοινή πορεία και δράση προκειμένου  να αποτρέψουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των δύο οργανισμών.
 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματίων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.)
Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Σ.Ε.Τ.Τ.)