ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ


Η  διοίκηση του ΕΛΤΑ, εξακολουθεί να παραμένει απαθής  μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Προς το παρόν, τα έργα και οι ημέρες της εξαντλούνται στη «μελέτη», «σχεδίαση», πρόσληψη συμβούλων και στην ανάθεση έργων και μελετών που ουδόλως αφορούν τα προβλήματα του Ταχυδρομείου.

Διαφαίνεται ότι ο κύριος  στόχος τους δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν  τα διάφορα συμφέροντα.

Όσοι, χρόνια τώρα, επεδίωκαν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τον ΕΛΤΑ, θεωρούν ότι βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους, τους χρήσιμους  και τους πρόθυμους, καθώς και την ευνοϊκή συγκυρία  για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους που είναι η υφαρπαγή  των  φιλέτων του ΕΛΤΑ.(ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΘΟΣ)

Πρώτο πιάτο!!!! το δίκτυο Αθήνας, Θεσσαλονίκης και μεγάλων πόλεων που θα τους παραχωρηθεί για να κερδοσκοπούν σε βάρος του Ταχυδρομείου και των πολιτών.

Πλανώνται πλάνην οικτρά.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα  τους αποκαλύψουν, θα τους απομονώσουν και θα προστατεύσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Σε όσους απεργάζονται τέτοια παράνομα σχέδια και σε όσους συνδράμουν σε αυτά, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες, ποινικές και μη, που τους αναλογούν.

Καταγγέλλουμε τις επιλογές και την πρακτική της διοίκησης και αναδεικνύουμε την αναξιοπιστία και τις μεθοδεύσεις της.

Καταγγέλλουμε τη λειτουργία παράλληλων διοικητικών δομών, τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, την απομόνωση και αποδιοργάνωση του υπηρεσιακού ιστού και ιεραρχίας, τις παράνομες παρεμβάσεις και μεταθέσεις, την απαξίωση και την εγκατάλειψη του Ταχυδρομείου.

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί άμεσα, όπως έχει συμφωνηθεί, η απορρόφηση των Ταχυμεταφορών από τη μητρική με άμεσες και σύντομες διαδικασίες και εκφράζουμε την αντίθεση μας στην τοποθέτηση  Διευθύνοντος Συμβούλου στο ΚΕΚ ΕΛΤΑ.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι  τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν θα απαξιωθούν, δεν θα πτωχεύσουν, δεν θα γίνουν λάφυρα στα χέρια κερδοσκόπων

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.

Οι εργαζόμενοι έχουμε προτάσεις και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας δράσεις και παρεμβάσεις όπως αυτές αποφασίστηκαν ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας της 23ης Απριλίου 2013.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεκαθαρίσουν αν έχουν ήδη εκχωρήσει τον ΕΛΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΤΑ  να μην αποσυντονιστούν από το έργο τους, να μην απογοητευτούν από τις πρακτικές και τις νέες  συμπεριφορές  Διοίκησης  και  να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του ΕΛΤΑ απέναντι στην κοινωνία και το λαό.