ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας με επιτυχία η εκδήλωση– παρουσίαση της έρευνας με θέμα:
«Σειρές γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821».
 
Η έρευνα  και η παρουσίαση έγινε από τον Γιώργο Β. Παπανικολάου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι αναμνηστικές και τακτικές εκδόσεις γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα και το θέμα τους ήταν σχετικό με την Ελληνική Επανάσταση.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, οι Αντιδήμαρχοι Παπαθανασόπουλος Κώστας, Κότσαλος Κώστας, Αθανασίου Κώστας και Μυζήθρας Γεώργιος.ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου του Κλάδου2 κ. Μάκης Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ κ. Σπύρος Σπυρόπουλος,ο Γραμ. του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής κ. Γιάννης Λύρος, ο πρόεδρος των «Φίλοι του Μουσείου και Αρχαιολογικού χώρου Θέρμου» κ. Χριστόπουλος Δημήτρης, ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.κ. Χρήστος Κ.Βασιλόπουλος,, ο συγγραφέας –ποιητής και δοκιμιογράφος κ. Γιάννης Καρύτσας, ο Αντ/γοςε.α. Ανδρέας Χατζής, καθώς και πολλοί συνάδελφοι Ταχυδρομικοί.
 
Η παρουσίαση της έρευνας είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε, μέσα από έναν μεγαλύτερο αριθμό παρουσιάσεων που σχεδιάστηκε να γίνει το 2021, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Φωτογραφικό Υλικό