ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

27/10/2018

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όσο πλησιάζει η ώρα εφαρμογής των νόμων αλλά και δικαστικών αποφάσεων τόσο η κοροϊδία και το <<δούλεμα>> μεγαλώνουν απο τους κυβερνητικούς παράγοντες. Αν δείτε δε την απάντηση του ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά, λέει πως όλες οι μειώσεις που έχουν γίνει απο τους προηγούμενους αλλά και την σημερινή κυβέρνηση είναι για το δημόσιο συμφέρον. Η υποκρισία και το ψέμα στο μεγαλείο τους...

26/10/2018

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Διαβάστε τι προβλέπει η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων που έπερεπε να είναι έτοιμες την 1/12/2018 αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όπως θα δελιτε στο επόμενο άρθρο μας μετά την προχειρότητα, ανευθυνότητα αλλά και ψέματα της κυβέρνησης όπως συμβαίνει στην πράξη μετά την έκδοση νέας εγκυκλίου όπως θα δείτε σε άλλη νεώτερη ανάρτησή μας. Το δυσάρεστο είναι η μή σωστή εγαρμοφή του άρθρου 30 ν.4387/2016 Πρόκειτε για κοροϊδία, κλοπή και ληστεία αν εφαροστούν αυτά τα σενάρια.

23/10/2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των παλαιών συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ. Η αίτηση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΕΦΚΑ του τόπου διαμονής του καθένα.

02/10/2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛ-ΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Στα ΕΛ-ΤΑ δεν γίνονται αποδεκτές ούτε παρανομίες ούτε αυθαιρεσίες αλλά και κάθε είδους προσπάθειες εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζόμενων...

24/6/2018

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ π.χ. ΤΑΠ-ΟΤΕ

Με αφορμή τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στα ταμεία που οι ασφαλισμένοι πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές (π.χ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ ΔΕΗ κ.λ.π.) γράφονται και λέγονται πολλά. Οι συντάξεις που εκδίδονται πάντως μέχρι τώρα, δίνουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που το αρμόδιο υπουργείο με δελτίο τύπου επιβεβαιώνει. Το υπέρογκο ποσό των 2,8 δις που προβλέπεται να κοπεί πάντως από το ασφαλιστικό που θα βρεθεί; Διάφορα δημοσιεύματα δίνουν άλλο τρόπο με μικρότερα ποσά. Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας την άποψη του αρμόδιου υπουργείου που μιλάει για τρόπο υπολογισμού του μέρους της ανταποδοτικής σύνταξης όπως αναλύουμε στο σχετικό μας άρθρο σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που είναι και το ευνοϊκότερο. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι προς εφαρμογή... Παρακάτω σας παραθέτουμε την επίσημη εκδοχή του αρμόδιου υπουργείου και ελπίζουμε να είναι και το τελικό σχέδιο.

20/6/2018

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Σας επισημαίνουμε ότι η ενημέρωσή μας γίνεται με βάση τα έως τώρα στοιχεία από τις συντάξεις που εκδόθηκαν και δεν προκύπτουν μετά από την σχετική υπουργική απόφαση και ανάλογη νέα εγκύκλιο που θα αποσαφηνίζει ακριβώς τα ποσοστά των επιπλέον εισφορών και όλη την διαδικασία του νέου τρόπου αναλυτικά. Το αρμόδιο υπουργείο βέβαια με νεώτερη ανακοίνωση διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν άλλα σενάρια και επικαλείται την παλαιά σχετική εγκύκλιο και αυτό είναι καλό για τους ασφαλισμένους. Επειδή έχουμε δεί και βιώσει πολλά στα θέματα αυτά, κρατάμε μία επιφύλαξη και μικρότερο καλάθι μέχρι να τελειώσει και επίσημα όπως φαίνεται τώρα γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι σε βάρος μας.... Σύμφωνα με τα στοιχεία έκδοσης των πρώτων κύριων συντάξεων και με τον νέο τρόπο υπολογισμού, οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠ-ΟΤΕ θα έχουν για το 2018 τουλάχιστον ένα σημαντικό όφελος από το μπόνους των επιπλέον εισφορών που πλήρωναν στο ταμείο τους αλλά από 1/1/2019 τα πράγματα αλλάζουν. Κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση, προσπαθήσαμε να περιγράψουμε το νέο τοπίο αναμένοντας περισσότερα αναλυτικά στοιχεία για το τελικό σενάριο και αποτέλεσμα, με κάθε επιφύλαξη.