ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

31/12/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 - ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Δείτε τι άλλαξε και τι ισχύει για το 2017 για το ασφαλιστικό. Περισσότερα μπορείτε να διαβάζετε στην στήλη αυτή όπως τροποποιούνται με μεταγενέσερες εγκυκλίους και στον Οδηγό Ασφαλισμένου της Π.Ο.Σ.Τ. Εδώ υπάρχουν κάποιες μόνο βασικές διατάξεις.

23/12/2016

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Διαβάστε προσεκτικά τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις συντάξεις θανάτου για όλες τις περοπτώσεις

23/12/2016

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ - ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Δημοσιοποιήθηκαν οι εγκύκλιοι για το νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων για όσους συνταξιοδοτούνται από 13/05/2016 και μετά αλλά και η αναπροσαρμογή των παλαιών συντάξεων. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΕΛ-ΤΑ να λάβουν υπόψη τους ότι στον Οδηγό Ασφαλισμένου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2016 από το αρμόδιο τμήμα της Π.Ο.Σ.Τ., ο υπολογισμός έχει γίνει με το νέο τρόπο και δεν προκύπτει κάτι νέο ως προς το τρόπο αλλά και τα ποσά παρά το ότι η εγκύκλιος άργησε μερικούς μήνες... και ισχύουν όλα όσα περιγράφονται εκεί για όρια ηλικίας και τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Όσο για πίνακες με όρια ηλικίας ή ποσά συντάξεων που αναπαράγονται στον τύπο, δεν είναι αλλαγές ή κάτι νέο παρά επαναλήψεις σε ότι ισχύει ήδη και από την στήλη μας έχετε ενημερωθεί από καιρό.

16/12/2016

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Δείτε τι σύνταξη θα πάρετε ανάλογα με το μέσο όρο των αποδοχών από το 2002 και μετά και τα έτη ασφάλισης.

27/10/2016

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017...

Τα όρια ηλικίας αυξήθηκαν Οι συντάξεις μειώθηκαν και μειώνονται

10/10/2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Από δημοσιεύματα που επικαλούνταν με σχετικό ρεπορτάζ επικείμενη εγκύκλιο, κάναμε ενημέρωση για το νέο περιεχόμενο των διατάξεων για τις συντάξεις χηρείας. Το ανάλογο υπουργείο απάντησε στα δημοσιεύματα αυτά με κάποιες <<διευκρινίσεις>> που επί της ουσίας δεν αμφισβητούν το νέο τοπίο... Παραθέτουμε πάντως την απάντηση αυτή και τα συμπεράσματα δικά σας.