ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

06/01/2015

ΜΑΘΕ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙΣ

Μάθε πόσα ένσημα έχεις μέσω του συστήματος <<ΑΤΛΑΣ>> στον ασφαλιστικό σου φορέα αυτόματα και ηλεκτρονικά για το διάστημα από το 1994 και μετά. Εντός του 2015, το αρμόδιο Υπουργείο μέσω των υπηρεσιών του και των ταμείων προσδοκά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία για όλες τις περιόδους. Έτσι μπαίνοντας με τους κωδικούς σας που μπαίνετε και στο taxis και την ανάλογη εφαρμογή που ισχύει από 29/12/2014, θα πληροφορείστε πόσα ένσημα έχετε και ότι σας αφορά για το συνταξιοδοτικό σας βίο. Ελπίζουμε πως θα λειτουργεί ικανοποιητικά ειδικά τώρα στην αρχή αλλά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΕΛ-ΤΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από την Γραμματεία Ασφαλιστικού της Π.Ο.Σ.Τ. για ότι τους αφορά για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

03/01/2015

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

Μία νέα <<υπηρεσία>> πιλοτικά, θέτει σε χρήση για τους συναδέλφους εργαζόμενους στα Ταχυδρομεία η Ομοσπονδία μας και ανάλογα με την ομαλή και εύχρηστη λειτουργία της - λόγω πολλών παραμέτρων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη - ίσως γίνει αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή αργότερα. Ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να παίρνει απάντηση ηλεκτρονικά για το καθαρό ποσό της σύνταξης (κύριας και επικουρικής) αφού κάνει αποστολή όλων των απαραίτητων στοιχείων σύμφωνα με την φόρμα που τους δίνεται στα παρακάτω e mail: 1. post.xkolias@gmail.com 2. post@postnet.gr

20/12/2014

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

Με την παρατήρηση πως σε κάθε περίπτωση η απονομή της σύνταξης γίνεται από τον ασφαλιστικό μας φορέα με τις διατάξεις που ισχύουν την περίοδο αίτησης συνταξιοδότησης (μήνας, έτος), σας ενημερώνουμε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις διατάξεις που ισχύουν για τις αναπηρικές συντάξεις στο ΤΑΠ-ΟΤΕ. Για όλα αυτά οι ασφαλισμένοι αποφασίζουν μετά την υπεύθυνη απάντηση από την ασφαλιστικό φορέα.

02/12/2014

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ

Με την επιφύλαξη πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση θα γίνουν δεκτές από την ΤΡΟΊΚΑ και με την ημερομηνία εφαρμογής από 1/1/2019, σας ενημερώνουμε για τις ανατροπές που επέρχονται για τους εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ στον ασφαλιστικό μας φορέα. Εάν αλλάξουν τα σενάρια και τα δεδομένα τότε γίνεται κατανοητό πως ότι αναφέρουμε εδώ διαφοροποιείται και οι συνάδελφοι πρέπει να το λάβουν υπόψη τους για το τι πότε και πως αλλάζει γιαυτό δεν χρειάζεται πανικός. Επειδή όμως υπάρχει πίεση και αγωνία από τους συναδέλφους για τις αλλαγές, σας παρουσιάζουμε όλο το τοπίο των προτάσεων και νέων ρυθμίσεων.

01/12/2014

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΟΙΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ

Νέες αλλαγές και ανατροπές ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό. Επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και κάθε μέρα είναι διαφορετική όσο έχει να κάνει με τις προτάσεις, η ανησυχία των συναδέλφων και όλων των ασφαλισμένων είναι δικαιολογημένη και διάχυτη. Δεν μπορούμε όμως ακόμα να σας απαντήσουμε στην έκδηλη αγωνία και στο ερώτημά σας τι πρέπει να κάνω πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις αλλά θεωρώντας πως και αυτή τη φορά θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο εφαρμογής των νέων μέτρων, σας λέμε μη παίρνετε αποφάσεις πρόωρα εάν δεν γνωρίζετε όλες τις παραμέτρους από τη στήλη μας και κυρίως από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς. ΕΜΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

12/11/2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ Ν.2084 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31/12/2013

Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας σχετικά με την ημερομηνία αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για τους πριν το 1983 ασφαλισμένους σύμφωνα με το ν.3996/2011 που προέβλεπε ως καταληκτική την 31/12/2013. Σύμφωνα με γνωμάτευση του ν.σ.κ. που έγινε αποδεκτή από το Υπ. Εργασίας, η αναγνώριση των χρόνων του στρατού και παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 μπορεί να γίνει και μετά την παραπάνω ημερομηνία όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο. Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα για τα παιδιά το έχει η μητέρα και εφόσον το δικαιούται και δεν είναι συνταξιούχος, τότε μόνο μπορεί να παραχωρηθεί στον πατέρα για θεμελίωση με υπεύθυνη δήλωσή της.

08/10/2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -

Πολλοί συνάδελφοι συνταξιούχοι τους τελευταίους μήνες έχουν δεί η σύνταξή τους να μειώνεται. Αυτό οφείλεται στο νέο τρόπο φορολογίας των συντάξεων αφού ενοποιείται η κύρια και η επικουρική σύνταξη που μέχρι 31/12/2013 φορολογούνταν αυτοτελώς και ισχύει από το Αύγουστο του 2014. Διαβάστε παρακάτω τι και πως άλλαξε.

14/09/2014

ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ - ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ασφαλιστικό μετά την συνάντηση της κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόϊκα που θα ξανάρθει. Παράλληλα αναμένονται οι αναλογιστικές μελέτες και η έκθεση του ΚΕΠΕ για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2015. Να σημειώσουμε πάντως πως παρά τις φήμες και διαρροές ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν εκ νέου τα όρια ηλικίας που ισχύουν τώρα.

24/07/2014

ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

Νέα αναστάτωση και δικαιολογημένα προκαλούν στους ασφαλισμένους οι συνεχείς αναδημοσιεύσεις και διαρροές για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό το φθινόπωρα που θα ισχύουν βέβαια από 1/1/2015. Από τη στήλη μας αυτή ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ασφαλισμένους για το τι σημαίνουν οι φημολογούμενες αλλαγές, ποιους αφορούν και ότι δεν πρέπει να βιάζονται και να πανικοβάλλονται πρωτού ενημερωθούν επίσημα για τα δικαιώματά τους και σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις.

02/06/2014

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Νέα αναστάτωση δημιούργησαν στους ασφαλισμένους τα δημοσιεύματα αλλά και οι τοποθετήσεις διαφόρων αρμοδίων περί ανατροπών στο ασφαλιστικό το προσεχές διάστημα και με έναρξη εφαρμογής το 2015. Οριστικοποιούνται σιγά - σιγά οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση μετά από εντολές της τροίκα και του Δ.Ν.Τ. Δείτε τα σενάρια των ανατροπών και τι θέλουν να κάνουν αλλά μη αποφασίσετε πρωτού τα δούμε να έρχονται επίσημα και τελικά τους επόμενους μήνες.

30/05/2014

AΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ

Με αφορμή τελευταία δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέο τρόπο αναγνώρισης του στρατού μετά το 2011, σας ενημερώνουμε για τις διατάξεις που ισχύουν και εφαρμόζονται στο ταμείο μας, πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, για τους ασφαλισμένους εκεί συναδέλφους μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά πως στα ειδικά ταμεία έχουμε διαφορετικές ρυθμίσεις από το δημόσιο και το ΙΚΑ γιαυτό να ενημερώνεστε από τον φορέα μας ή από τη στήλη της ΠΟΣΤ για τις διατάξεις που ισχύουν στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.