ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

29/02/2020

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28/2/2020

Ψηφίστηκε το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αλλάζει αρκετές προηγούμενες διατάξεις με βάση και την απόφαση του Σ. τ. Ε. ως προς την βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Τα όρια ηλικίας εξακολουθούν να είναι τα ίδια όπως ισχύουν από το 2015 με τον ν.4336/2015 (ν. Κατρούγκαλου) που αυξήθηκαν σημαντικά σε όλες τις κατηγορίες. Δείτε τις κυριότερες αλλαγές και σύντομα θα ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες και τον τρόπο υπολογισμού στο ΤΑΠ-ΟΤΕ με παραδείγματα αλλά και ότι σας ενδιαφέρει.

24/01/2020

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε σε γενικές γραμμές τι φέρνει το νομοσχέδιο που δόθηκε προς διαβούλευση για όλους τους ασφαλισμένους - παλαιούς και νέους - και θα ψηφιστεί εντός του Φλεβάρη μάλλον. Σύντομα και μετά την ψήφισή του θα έχετε πλήρη ενημέρωση για τους εργαζόμενους στον ΕΛ-ΤΑ με παραδείγματα και αναλυτική περιγραφή και ιδιαίτερα τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ που έχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

20/01/2020

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Μέσα στην εβδομάδα βαίνει προς διαβούλευση και μετά κατατίθεται στη βουλή για ψήφιση το νέο Ασφαλιστικό σχέδιο που τον Φλεβάρη μάλλον θα γίνει νόμος του κράτους. Εκεί, ανάμεσα σε πολλές αλλαγές, προβλέπονται νέοι αυξημένοι συντελεστές αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους έχουν από 30 έτη και πάνω ασφάλισης σε σχέση με όσα ισχύουν τώρα με τον ν.4387/2016. Αυτό σημαίνει ότι για όλους τους συνταξιούχους -παλαιούς πριν τις 13/05/2016 και νέους από 13/05/2016 και εφεξής- θα υπάρχουν αυξήσεις κυρίως στην λεγόμενη <<χρυσή 10ετία από τα 30 έως τα 40 έτη ασφάλισης. Αν τελικά ψηφιστεί με τους συντελεστές που δημοσιεύτηκαν όπως σας τους παρουσιάζουμε μπορείτε να δείτε τις διαφορές σε γενικό επίπεδο ασφαλισμένων. ΣΞΜΕΙΩΣΗ Στα ειδικά ταμεία ή σε όσους φορείς οι ασφαλισμένοι πλήρωναν επιπλέον εισφορές από το 20% (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κ.λ.π.), στο ποσοστό της ανταποδοτικής όπως διαμορφωθεί τελικά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης πρέπει να προστεθεί και το επιπλέον ποσοστό που προκύπτει από τον συντελεστή 0,075% ανά μονάδα πάνω από το 20% και τα συνολικά έτη ασφάλισης με το καθεστώς αυτό για να έχουμε το τελικό ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης.

22/10/2019

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

Μικρό καλάθι και λίγες προσδοκίες ξανά....

10/10/2019

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Σ.Κ.Α.)

Η Π.ΟΣ.Τ. και το αρμόδιο τμήμα της, σας παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του οδηγού ασφαλισμένου για εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ (ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΙΚΑ), με τις διατάξεις που ισχύουν μετά και τις εγκυκλίους που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι πρόσφατα. Είναι μια ακόμα προσφορά χρήσιμης ενημέρωσης όπως παρουσιάστηκε και στο επιτυχημένο 34ο συνέδριο της Π.ΟΣ.Τ. και διανεμήθηκε στους συνέδρους που αφορά όλες τις περιόδους και κατηγορίες ασφαλισμένων. Όρια ηλικίας, ποσά σύνταξης ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το μισθό, πλασματικά χρόνια και κόστος αναγνώρισης, εισφορές για την ασφάλιση καθώς και όλες τις πληροφορίες για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Διαβάστε προσεχτικά ολόκληρο το πόνημα για να γνωρίζετε ακριβώς τα δικαιώματά σας σε συδυασμό με την διασταύρωση των πληροφοριών με τα ταμεία πάντα.. Η νέα έκδοση είναι στη διάθεση συλλόγων αλλά και συναδέλφων η δε ηλεκτρονική παρουσίαση, όπως έγινε στο τελευταίο συδέδριο της Π.ΟΣ.Τ., με πρωτοβουλία των σωματείων μπορεί να γίνει και σε περιφερειακό επίπεδο.

02/07/2019

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ

Νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου προβλέπει το άρθρο 19 παρ. 2 του ν.4611/2019. Δείτε τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για το θέμα αυτό.