ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

20 Σεπτ 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η σχετική εγκύκλιος στις περιπτώσεις διαδοχοκής ασφάλισης ως προς τον τρόπο απονομής της σύνταξης που για τους περισσότερους είναι ευνοίκότερος και πιό σύντομος. Διαβάστε τι λέει η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου.

25 αυγ 2017

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ - και ΣΤΡΑΤΟΥ - ΟΛΑ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 25,99% ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟ 2017

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, όλοι οι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται με εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου, πληρώνονται από τον ασφαλισμένο στο σύνολό τους που για το ΤΑΠΟΤΕ το 2017 είναι 25,99%. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από καιρό το κόστος εξαγοράς έχει ανέβει υπερβολικά και υπήρχαν κάποιο ενδοιασμοί μόνο σχετικά με το κόστος του στρατού. Τελικά και ο στρατός σύμφωνα με το ν.4387/12/5/2016 και την πρόσφατη εγκύκλιο, υπολογίζεται στο ποσοστό (25,62%) για την κύρια σύνταξη και οι λοιποί πλασματικοί χρόνοι στο 25,99% που σημαίνει απαγορευτική διαδικασία. Άρα 'οσοι αποχώρησαν μετά τις ημερομηνίες αυτές 12/5/2016 σύμφωνα με το ΤΑΠ-ΟΤΕ θα υποστούν τις ανάλογες επιβαρύνσεις για το στρατό που από 20% πήγε στο 25,62%. Για το λόγο αυτό όσοι πρέπει να εξαγοράσουν χρόνο στρατού για να συμπληρώσουν τα χρόνια ασφάλισης, να το σκεφτούν διπλά και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες με το ΤΑΠ-ΟΤΕ. Με συνολικό μισθό π.χ. 2.000? θέλει 512,8? το μήνα.... Ένα ακόμα <<δώρο>> της κυβέρνησης μετά τα όρια ηλικίας και τόσα άλλα...

25/08/2017

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ - ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΥΠΕΡΟΓΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συνεδέλφισες/οι Μετά την ψήφιση - μέχρι τώρα, γιατί όλα είναι πιθανά πλέον - των τελευταίων νόμων και την έκδοση σχεδόν όλων των εγκυκλίων που αφορούν το ασφαλιστικό, το αρμόδιο τμήμα της Π.Ο.Σ.Τ. σας παρουσιάζει σε πλήρη ανάλυση ότι σας ενδιαφέρει με επικαιροποιημένες όλες τις διατάξεις και ρυθμίσεις. Όρια ηλικίας για όλες τις περιόδους και κατηγορίες ασφαλισμένων, υπολογισμός της σύνταξης, τι σύνταξη παίρνεις ανάλογα με τον συντάξιμο μισθό και τα έτη ασφάλισης, πλήρης και μειωμένη σύνταξη, πλασματικά χρόνια και πόσο κοστίζουν ( 25,99% στο συνολικό μισθό το μήνα ), και για το στρατό άλλαξε το κόστος εξαγοράς και πήγε στο 25,62% από 20% για την κύρια σύνταξη, συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, επικουρική ασφάλιση, τι εισφορές πληρώνουμε και πως διαμορφώνονται μέχρι το 2020. Εδώ θα βρείτε τα πάντα μελετώντας προσεχτικά ότι σας αφορά αλλά πρίν την τελική σας επιλογή η διασταύρωση των πληροφοριών και απαντήσεων με τους αρμόδιους ασφαλιστικους φορείς που είναι τα ταμεία, είναι απαραίτητη.

25/08/2017

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ - ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ -ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συνεδέλφισες/οι Μετά την ψήφιση - μέχρι τώρα γιατί όλα είναι πιθανά πλέον - των τελευταίων νόμων και την έκδοση σχεδόν όλων των εγκυκλίων που αφορούν το ασφαλιστικό, το αρμόδιο τμήμα της Π.Ο.Σ.Τ. σας παρουσιάζει σε πλήρη ανάλυση ότι σας ενδιαφέρει με επικαιροποιημένες όλες τις διατάξεις και ρυθμίσεις. Όρια ηλικίας για όλες τις περιόδους και κατηγορίες ασφαλισμένων, υπολογισμός της σύνταξης, τι σύνταξη παίρνεις ανάλογα με τον συντάξιμο μισθό και τα έτη ασφάλισης, πλήρης και μειωμένη σύνταξη, πλασματικά χρόνια και πόσο κοστίζουν (25,99% στο συνολικό μισθό/μήνα), και ο στρατός από 20% πάει στο 25,62%, συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, επικουρική ασφάλιση, τι εισφορές πληρώνουμε και πως διαμορφώνονται μέχρι το 2020. Εδώ θα βρείτε τα πάντα μελετώντας προσεχτικά ότι σας αφορά αλλά πρίν την τελική σας επιλογή η διασταύρωση των πληροφοριών και απαντήσεων με τους αρμόδιους ασφαλιστικους φορείς που είναι τα ταμεία, είναι απαραίτητη.

14/7/2017

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο από 1/2/2018 και εφεξής για την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης και αποχώρησης απο τον ΕΛ-ΤΑ, μετά την συμφωνία μεταξύ Π.Ο.Σ.Τ. και ΕΛ-ΤΑ για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4093/2012 που θα διαμορφωθεί εντός του επόμενου 6μήνου. Η συμφωνία - πλαίσιο υπογράφηκε στις 20/7/2017 μετά την υπερψήφιση από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Τ. που συνεδρίασε στις 19/7/2017. Μτά από αυτό, το πρόγραμμα αποχώρησης έως 31/7/2017 αλλά και δήλωσης αποχώρησης έως 1/2/2018 στην ίδια ημερομηνία συνεχίζεται κανονικά όπως περιγράφει το σχετικό έγγραφο του ΕΛ-ΤΑ και στο επόμενο 6μηνο θα περιγραφεί το νέο καθεστώς που θα ισχύει μετά τη λήξη της ήδη ισχύουσας συμφωνίας απο την ε.σ.σ.ε.. Όσοι αποχωρήσουν λοιπόν ή δηλώσουν την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι 31/7/2017 για το διάστημα μέχρι 1/2/2018 θα πάρουν την αποζημίωση που ισχύει τώρα δηλ. 30.000?. Μετά, θα ισχύσει το νέο καθεστώς με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν οι επιτροπές και θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στην κοινή συμφωνία Ειδάλλως και μετά την 1/2/2018 θα συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς μέχρι νεωτέρας γιατί τα σενάρια τρέχουν....

31/05/2017

ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ

Νέο σκληρό χτύπημα ήρθε με την σχετική εγκύκλιο για όσους θέλουν να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια για θεμειλίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή προσαύξηση της σύνταξης. Της σύνταξης που ιδιαίτερα μετά το 2018 θα έχει νέες σοβαρές απώλειες μετά τα πρόσφατα νέα μέτρα και μετατρέπονται σε επιδόματα. Η σύνταξη θα είναι το πολύ ο μισός μισθός σύντομα.

27/05/2017

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ (ΣΥΖΥΓΟΙ, ΤΕΚΝΑ)

Εδική ανακοίνωση έχει εκδοθεί από τον Ε.Φ.Κ.Α. για τούς εν ενεργεία ή τους συνταξιούχους που ήταν στο πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (τομέας ασθένειας προσωπικού ΟΤΕ) και πλέον είναι στον Ε.Φ.Κ.Α. Πολλοί ασφαλισμένοι τελευταία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα έμμμεσα ασφαλισμένα μέλη που λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχουν στα νέα μητρώα. Επειδή κατά την μεταφορά των μητρώων ή για διάφορους λόγους κάποιοι από τους έμμεσα ασφαλισμένους - σύζυγοι ή τέκνα - έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα - δικαίωμα και δεν βρίσκονται στα νέα μητρώα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν έχουν ανάγκη νοσηλείας ή συνταγογράφησης κ.λ.π. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουν τις ενέργειες που αναφέρει στην ανακοίνωση ο φορέας με τους τρόπους που υποδεικνύει. Εκτός και εάν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα αφού το διασταυρώσουν πρώτα με το σύστημα του φορέα και δεν υποβληθούν στην διαδικασία αυτή με δική τους ευθύνη, παρά το ότι αν θα αποσταλούν τόσες χιλλιάδες στουχεία θα περαστούν στο μητρώο κάποτε... Πάντως οι όποιες μεταβολές συμβαίνουν, δ/νση κατοικίας, οικογενειακές, κ.λ.π. πρέπει να δηλώνονται στο ταμείο.

23/05/2017

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΝΕΑ ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Εκδόθηκε η αναμενόμενη με αγωνία νέα εγκύκλιος από τον αρμόδιο φορέα για το νέο τρόπο υπολογισμού της Ανταποδοτικής και της Εθνικής σύνταξης. Οι οριστικές αποφάσεις θα βγαίνουν με επιφύλαξη από τα ταμεία σύμφωνα με την εγκύκλιο αλλά δυστυχώς ο νέος τρόπος υπολογισμού για όσους αποχώρησαν και παίρνουν σύνταξη από 13/05/2016 και μετά το αποτέλεσμα είναι επώδυνο και η σύνταξη θα είναι περίπου όσο είναι ο μισός τελευταίος μισθός. Για δε τους παλαιούς πριν την 12/05/2016 συνταξιούχους, οι περικοπές θα είναι δραματικές από 1/1/2019 με την προσωπική διαφορά, το κόψιμο του οικογενειακού επιδόματος συζύγου κ.λ.π. Τα μέτρα έγιναν χιλλιόμετρα για εργαζόμενους και συνταξιούχους με το αφορολόγητο, τις συντάξεις, τις ομαδικές απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις, την συνδικαλιστική δράση και στο δια ταύτα την αιώνια επιτροπεία της χώρας.

22/5/2017

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Φ.Κ.Α.

Εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (Εθνική και Ανταποδοτική). Μόνο το γεγονός ότι οι συντάξεις θα εκδίδονται με επιφύλαξη, σημαίνει ότι αφού ούτε τα ταμεία δεν εγγυώνται την τελική απόφαση φανταστείτε τι συμπέρασμα μπορούν να βγάλουν οι ασφαλισμένοι με τόσες αλλαγές και προβλέψεις. Στο δια ταύτα με τα νέα μέτρα που έγινανα χιλιόμετρα, ξεχάστε τις παλαιές συντάξεις και υπολογίστε της κάτω από το μισό του μισθού που παίρνετε σήμερα.

28/04/2017

ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ <<ΑΡΙΣΤΕΡΑ>> ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Μια υπενθύμιση τι έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες για τα ματωμένα πλεονάσματα και τώρα τα περιφέρουν ανά τον κόσμα ως λάφυρο... για να κάνουν άλλη μία υπερήφανη διαπραγμάτευση σε βάρος του λαού και δείτε τι νέα μέτρα πήραν.