Ανακοινώσεις

11/9/2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκαν επιτέλους προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου στον ΕΛΤΑ και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94, για να σταματήσουν οι δραματικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν στον Οργανισμό από την έλλειψη του προσωπικού, τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στα έσοδα του ΕΛΤΑ. Επιτέλους οι αρμόδιοι, μετά από τις επίπονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας, κατάλαβαν ότι ο ΕΛΤΑ πρέπει να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό.

5/9/2013

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ.....

Στο καφενείον η «Ελλάς» Ο σαλτιμπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά …………………………….. Οι αλυσίδες δωρεάν Το πήδημα θανάτου δύο δραχμές ………..περάστε κόσμε ……………………………………. Το δάκρυ πληρωμένο δύο αυγά και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε. Περάστε λοιπόν κόσμε…….στο καφενείον η «Ελλάς». Οι στίχοι του παλιού τραγουδιού είναι η σημερινή εικόνα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική και η Ευρωπαϊκή ελίτ επιδιώκει να αποσυνδεθεί και από τα μηχανήματα που την κρατούν στην ¨ζωή¨.

2/9/2013

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ- ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ...ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ

Διάβασα σήμερα το πρωί ένα άρθρο που αναφερόταν στα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και διαπίστωσα για ακόμη μια φορά, ότι η κατάσταση και οι προοπτικές της οικονομίας μας και κατʼεπέκταση της κοινωνίας είναι εφιαλτικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ για την Ελληνική Οικονομία, που θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή κ. Χρήστο Ρομπόλη στην ΔΕΘ, θα χρειαστούν, ακόμη και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια, ήτοι ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5-4%, τουλάχιστον 20 χρόνια !!! για να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.

4/7/2013

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Με την υπογραφή της ΕΣΣΕ 2013-2014 και την απόφαση για την εφαρμογή του Προγράμματος άμεσων δράσεων, σηματοδοτήσαμε μια συγκεκριμένη και δυναμική πορεία για τους επόμενους 18 μήνες τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν το μέλλον του Ταχυδρομείου και των εργαζόμενων. Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, πρέπει να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν άμεσα όλες αυτές οι αποφάσεις που θα αποτρέψουν τη δημιουργία ελλειμμάτων, θα συγκρατήσουν τις δαπάνες και θα βελτιώσουν τα έσοδα με την ανάπτυξη και νέων υπηρεσιών.

12/6/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΣΣΕ 2013-2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, με την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2013-2014, ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο στοιχείο του σχεδίου δράσης της ΠΟΣΤ όπως έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κινήματος. Η υπογραφή της ΕΣΣΕ 2013-2014 στην κρισιμότερη στιγμή για την πορεία του ΕΛΤΑ και το μέλλον των εργαζομένων, διαμορφώνει πλέον ένα νέο θετικότερο περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το Ταχυδρομείο. Με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ 2013-14 πετυχαίνουμε την συγκρότηση ενός προγράμματος άμεσων δράσεων, με στόχο τη διασφάλιση του εισοδήματος του εργαζόμενου και της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας του Ταχυδρομείου.

1/4/2013

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ, Ο ΕΛΤΑ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ

Το τελευταίο εξάμηνο ο ΕΛΤΑ κινήθηκε με τη δύναμη της αδράνειας και τον πατριωτισμό των εργαζομένων, εφόσον οι αρμόδιοι ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τις διαδικασίες αλλαγής της Διοίκησης του ΕΛΤΑ την οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και την ολοκλήρωσαν τον Φεβρουάριο!!! Δεν ασχολήθηκαν με την επίλυση των προβλημάτων του Ταχυδρομείου, προβλήματα που εντάθηκαν και κορυφώνονται με την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς η οποία ενώ νομοθετήθηκε τον Μάρτη του 2012, μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της. Έτσι ο ΕΛΤΑ έχει υποστεί το τεράστιο κόστος από τα διαφυγόντα έσοδα που εκτός της ύφεσης και της μείωσης του ταχυδρομικού έργου που έχουν κλέψει στην κυριολεξία οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

12/2/2013

ΕΛΛΑΔΑ 2013.......ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ........

Όταν τον Ιούνιο του 2010 η Ελλάδα με την υπογραφή της πρώτης «δανειακής διευκόλυνσης» γινόταν η αιχμή του δόρατος της Πανευρωπαϊκής κρίσης, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ούτε ακόμη και οι «αρχιτέκτονες» των πολιτικών της λιτότητας, ότι το «ταξίδι» μας θα ήταν ένα «ταξίδι απόγνωσης» που θα οδηγούσε στην εξαθλίωση τη χώρα και τον εργαζόμενο λαό. Σήμερα η αποτυχία των πολιτικών της μονομερούς λιτότητας είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ. Ένας λαός που γίνεται «παρανάλωμα» στο βωμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

14/1/2013

ΑΝΟΗΣΙΕΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την ώρα που η ΠΟΣΤ δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα και σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, για να μην υπάρχουν απολύσεις στα ΕΛΤΑ, για να μην ξεπουληθεί ο Οργανισμός, για τη θωράκιση του θεσμικού μας πλαισίου, για την διασφάλιση των κατακτήσεων μας, για την βιωσιμότητα του Οργανισμού, κάποιοι διανύουν ακόμη την περίοδο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα εμφανίζονται δημοσιεύματα ή διασπείρονται φήμες από δήθεν «γνωρίζοντες» και δήθεν «ειδικούς», για διάφορα ζητήματα που αφορούν τόσο την προοπτική του Ταχυδρομείου, όσο κυρίως τους εργαζόμενους.

29/8/2012

Το ταχυδρομείο στο σφυρί...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Βιώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά μία μεγάλη οικονομική ύφεση η οποία στον κλάδο μας είναι πολλαπλάσια και έχοντας να αντιμετωπίσουμε την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς σε μόλις τέσσερις μήνες, η Κυβέρνηση (Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων) και τα κόμματα που τη στηρίζουν αγνοώντας τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου, εξήγγειλε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας), την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΕΛΤΑ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει την «διαγωνιστική» διαδικασία.

5/1/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5-1-2012

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Πριν λίγες μέρες έκλεισε τις εργασίες του το 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Ένα Συνέδριο που διεξήχθη σε μια πρωτόγνωρη, για την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, πολιτική, πολιτειακή και οικονομική συγκυρία. Στις δύο μέρες του Συνεδρίου έγινε ένας γόνιμος διάλογος και αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους.

21/7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Ζούμε σήμερα τον πραγματικό μεσαίωνα. τα πάντα ό,τι χτίσαμε, με αγώνες, με θυσίες και πολύ δουλειά καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος λες και οι αφετηρίες του παρελθόντος θέλουν να μας εκδικηθούν, γιατί η όποια πρόοδος μας στηρίχτηκε σε μη στέρεα υλικά.

14/4/2011

ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΚΕ ΚΑΙ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 14/4/2011

Ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του Ν/Σ «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών , Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις». Η ΠΟΣΤ προ καιρού έχει καταθέσει και κοινοποιήσει τις θέσεις της στους αρμόδιους φορείς, (ΕΛΤΑ και Υπουργείο) για την διαμόρφωση του νέου νόμου για την Ταχυδρομική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε συνεργασία και με την ΟΚΕ, στην οποία γνωστοποιήσαμε τις προτάσεις μας. Δημοσιεύουμε σήμερα τις θέσεις της ΟΚΕ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι στην πλειοψηφία τους σε παράλληλη πορεία με τις δικές μας. Ευελπιστούμε πως το τελικό Σ/Ν θα συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα διασφαλίζουν την παρουσία στη Χώρα μας ενός ισχυρού Δημόσιου Ταχυδρομείου. Επίσης να διασφαλίζεται η Καθολικότητα των Υπηρεσιών που όμως πρέπει να συνοδεύεται από: - Υψηλή ποιότητα. - Προσιτές τιμές. - Παρουσία σε όλη την Επικράτεια με αξιόπιστο Δίκτυο. - Αξιόπιστο μηχανισμό χρηματοδότησης της Καθολικής Υπηρεσίας με τη σύσταση και λειτουργία του ταμείου αποζημίωσης. - Ανταγωνιστικό περιβάλλον προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. - Προστασία των καταναλωτών. - Εξασφάλιση ενιαίων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10