Ανακοινώσεις

14/1/2013

ΑΝΟΗΣΙΕΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την ώρα που η ΠΟΣΤ δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα και σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, για να μην υπάρχουν απολύσεις στα ΕΛΤΑ, για να μην ξεπουληθεί ο Οργανισμός, για τη θωράκιση του θεσμικού μας πλαισίου, για την διασφάλιση των κατακτήσεων μας, για την βιωσιμότητα του Οργανισμού, κάποιοι διανύουν ακόμη την περίοδο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα εμφανίζονται δημοσιεύματα ή διασπείρονται φήμες από δήθεν «γνωρίζοντες» και δήθεν «ειδικούς», για διάφορα ζητήματα που αφορούν τόσο την προοπτική του Ταχυδρομείου, όσο κυρίως τους εργαζόμενους.

29/8/2012

Το ταχυδρομείο στο σφυρί...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Βιώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά μία μεγάλη οικονομική ύφεση η οποία στον κλάδο μας είναι πολλαπλάσια και έχοντας να αντιμετωπίσουμε την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς σε μόλις τέσσερις μήνες, η Κυβέρνηση (Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων) και τα κόμματα που τη στηρίζουν αγνοώντας τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου, εξήγγειλε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας), την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΕΛΤΑ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει την «διαγωνιστική» διαδικασία.

5/1/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5-1-2012

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Πριν λίγες μέρες έκλεισε τις εργασίες του το 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Ένα Συνέδριο που διεξήχθη σε μια πρωτόγνωρη, για την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, πολιτική, πολιτειακή και οικονομική συγκυρία. Στις δύο μέρες του Συνεδρίου έγινε ένας γόνιμος διάλογος και αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους.

21/7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Ζούμε σήμερα τον πραγματικό μεσαίωνα. τα πάντα ό,τι χτίσαμε, με αγώνες, με θυσίες και πολύ δουλειά καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος λες και οι αφετηρίες του παρελθόντος θέλουν να μας εκδικηθούν, γιατί η όποια πρόοδος μας στηρίχτηκε σε μη στέρεα υλικά.

14/4/2011

ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΚΕ ΚΑΙ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 14/4/2011

Ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του Ν/Σ «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών , Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις». Η ΠΟΣΤ προ καιρού έχει καταθέσει και κοινοποιήσει τις θέσεις της στους αρμόδιους φορείς, (ΕΛΤΑ και Υπουργείο) για την διαμόρφωση του νέου νόμου για την Ταχυδρομική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε συνεργασία και με την ΟΚΕ, στην οποία γνωστοποιήσαμε τις προτάσεις μας. Δημοσιεύουμε σήμερα τις θέσεις της ΟΚΕ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι στην πλειοψηφία τους σε παράλληλη πορεία με τις δικές μας. Ευελπιστούμε πως το τελικό Σ/Ν θα συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα διασφαλίζουν την παρουσία στη Χώρα μας ενός ισχυρού Δημόσιου Ταχυδρομείου. Επίσης να διασφαλίζεται η Καθολικότητα των Υπηρεσιών που όμως πρέπει να συνοδεύεται από: - Υψηλή ποιότητα. - Προσιτές τιμές. - Παρουσία σε όλη την Επικράτεια με αξιόπιστο Δίκτυο. - Αξιόπιστο μηχανισμό χρηματοδότησης της Καθολικής Υπηρεσίας με τη σύσταση και λειτουργία του ταμείου αποζημίωσης. - Ανταγωνιστικό περιβάλλον προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. - Προστασία των καταναλωτών. - Εξασφάλιση ενιαίων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες.

21/3/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η ΠΟΣΤ καταγγέλλει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ΕΛ-ΤΑ και εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το μέλλον του Οργανισμού.

18/3/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΜΟΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Η ΠΟΣΤ καταγγέλλει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ΕΛ-ΤΑ και εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το μέλλον του Οργανισμού. Στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της ιστορίας του ΕΛ-ΤΑ για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή του, ώστε να μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, δυστυχώς αυτοί που έπρεπε να πάρουν τις σωστές και γρήγορες αποφάσεις αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι, αφερέγγυοι, επικίνδυνοι και κατώτεροι των περιστάσεων

4/2/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Έχετε την δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών για όλο τον χρόνο στο Παραθεριστικό μας Κέντρο στο Κερασοχώρι της Ευρυτανίας.

7/1/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ 26/3/2010

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΟΠΟΚΟΠ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ,ΤΑΠ-ΟΤΕ Αθήνα 26-3-2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σε υλοποίηση των αποφάσεων της συντονιστικής επιτροπής των Ομοσπονδιών Εργαζομένων και Συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, υπήρξε συνάντηση την Τετάρτη 24/3/2010 με τον Υφυπουργό κ. Κουτρουμάνη.

8/10/2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ Γ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 8/10/2010

Η Κυβέρνηση αντί να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει για όλους τους Έλληνες πολίτες το μέγιστο αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ.

21/09/2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΤΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΟΣΤ, της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και του Υπουργείου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Οργανισμού (2010-2012)...

15/09/2010

''ΣΕΝΑΡΙΑ'' ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παρά τις μέχρι σήμερα καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου για το φλέγον θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14