Ανακοινώσεις

8/3/2019

8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με άρωμα γυναίκας η σημερινή μέρα – η 8 του Μάρτη – η παγκόσμια μέρα της γυναίκας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στη μνήμη των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματα τους. Η ιστορία καταγράφει ότι, η μέρα αυτή έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1857, ήταν 8 του Μάρτη στη Νέα Υόρκη, όταν οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ντυμένες στα λευκά, ζητώντας ίση αμοιβή με τους άνδρες και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα, αλλά ο δρόμος είχε ανοίξει.

14/1/2019

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Περιμέναμε πέντε μήνες να μας πουν οι περισπούδαστοι και περίτρανοι τεχνοκράτες της σημερινής Διοίκησης ότι η λύση στην τραγική κατάσταση των ΕΛΤΑ, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το Κράτος με την ανεπαρκή ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς και την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του, είναι οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση μέχρις αφανισμού της ιστορικότερης και πιο δημοφιλούς δημόσιας επιχείρησης.

18/12/2018

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Μαύρη σελίδα στην ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων γράφεται από σήμερα. Με εντολή της Διοίκησης, δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν με εξώδικα απολύσεις σε εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ. Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός που παραβιάζει ευθέως κάθε έννοια νομιμότητας και παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές.

11/12/2018

ΝΕΑ ΗΘΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Δυστυχώς, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αντί να σχεδιάσει πολιτικές διαφυγής από τα αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει την Εταιρεία στο χείλος της καταστροφής, επιμένει στην απόφαση της να απολύσει παράνομα εργαζομένους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραβιάζοντας το Θεσμικό Κανονιστικό Πλαίσιο και τη σχετική εργατική νομοθεσία. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας και την επιχειρηματολογία μας, σχετικά με το 51-872-315/20.09.2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αρνείται να διαβουλευτεί και να ρυθμίσουμε με συμφωνία τις όποιες εκκρεμότητες προκύπτουν από την ερμηνεία των κανονισμών. Εμμένει στην ομαδική και παράνομη απόλυση εργαζομένων με κριτήριο την ηλικία βαφτίζοντας την ως «υποχρεωτική και αυτοδίκαιη».

8/10/2018

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η 9η Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης στη Βέρνη της Ελβετίας, με σύμβαση που υπογράφηκε στις 9 Οκτωβρίου 1874 και άρχισε να εφαρμόζεται από 1 Ιουλίου 1874. H πρωτοβουλία της διοργάνωσης του πρώτου Ταχυδρομικού Συνεδρίου ανήκει στο Γερμανό Dr. Heinrich von Stephan.

2/10/2018

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2018 Αρ. Πρωτ……137………….. Προς : Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Κο Ηλία Αθανασίου Κύριε Σύμβουλε, Με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο με το οποίο ανακοινώνετε με κάθε επισημότητα ότι σχεδιάζετε την παραβίαση του Θεσμικού Κανονιστικού Πλαισίου το οποίο έχει την ισχύ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ταυτόχρονη παραβίαση και της σχετικής νομοθεσίας. Ο σχεδιασμός αυτός, εκτός του ότι είναι καθαρά αντιαναπτυξιακός, είναι προδήλως ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και πλήττει ευθέως τον πυρήνα των Εργασιακών Σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει τα υπηρεσιακά στελέχη που πρέπει να γνωρίζουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ότι παρόμοιος σχεδιασμός είχε επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αποσύρθηκε όμως όταν με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα απεδείχθη παράνομος και καταχρηστικός.

24/9/2018

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1828

Σαν σήμερα, στις 24 Σεπτεμβρίου 1828 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας υπογράφει, στον Πόρο Τροιζινίας, το ΙΖʼ ψήφισμα «περί συστάσεως τακτικής ταχυδρομικής συγκοινωνίας», ιδρύοντας το «Γενικόν Ταχυδρομείον». «Ακούσας και την γνώμην του Πανελληνίου, συσταίνεται Ταχυδρομείον δια την ανταπόκρισιν μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Επικράτειας. Κέντρον Γενικόν του καταστήματος τούτου θέλει είσθαι η πόλις όπου καθεδρεύει η Κυβέρνησις. Συσταίνονται κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομείου εις Άργος, εις Τριπολιτζάν, εις Επίδαυρον, έως ότου η Κυβέρνησις διατρίβει εις Αίγινανκαι εις Σύρον», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα της 24ης Σεπτεμβρίου.

5/9/2018

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Το διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στα ΕΛΤΑ ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μετόχου πλειοψηφίας των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 197 παρ. 4 ν. 4389/2016, αξιολόγησε και επέλεξε στελέχη με εμπειρία και γνώσεις, όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον της παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να υλοποιήσουν τους επιχειρηματικούς στόχους, και τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς αγοράς, αξιοποιώντας τα 190 χρόνια προσφοράς των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει η ΕΕΣΥΠ.

4/4/2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στις οικογένειες τους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Σας ευχόμαστε οι Άγιες μέρες που έρχονται να γεμίσουν την καρδιά σας με χαρά, ελπίδα, δύναμη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, τρυφερότητα, αγάπη και ΦΩΣ. Την ΑΓΑΠΗ που μας δίδαξε ο Θεάνθρωπος με το Μαρτύριο και τη Θυσία Του. Το ΦΩΣ που έφερε στην ανθρωπότητα με την Ανάσταση Του. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε: Όπου λάμπει το ΦΩΣ, εκεί διαλύεται το σκοτάδι. Όπου θριαμβεύει η ΖΩΗ και η ΑΓΑΠΗ, εκεί νικιέται ο πόνος και ο θάνατος. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

21/3/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι, στις 19 Μαρτίου 2018, η διαπαραταξιακή επιτροπή της ΠΟΣΤ υπέγραψε συμφωνία με τη Διοίκηση για το ζήτημα αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής. Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους εργαζομένους η μονομερής και αυταρχική απόπειρα επιβολής νέου μοντέλου διανομής από τη διοίκηση και την προσφυγή, στη συνέχεια, της Ομοσπονδίας μας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ξεκίνησε ένας κύκλος συναντήσεων και διαβούλευσης μεταξύ των δύο μερών, που κατέληξε σε μια ουσιαστική συμφωνία. Παρά το ότι εκκρεμεί ακόμη η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από τη διοίκηση (έχει δεσμευθεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20/04/18), η συμφωνία αυτή απαντά ταυτόχρονα στην ανάγκη της άμεσης προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις απαιτήσεις της ταχυδρομικής αγοράς, στην προστασία του δικτύου διανομής και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

8/3/2018

8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αγναντεύετε ένα αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: η γυναίκα. Βίκτωρας Ουγκώ. Σήμερα 8 του Μάρτη γιορτάζουν οι γυναίκες του κόσμου. Η μέρα αυτή είναι σύμβολο στους αγώνες, στις θυσίες, στις κατακτήσεις, είναι αφιερωμένη στην προσφορά και στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας. Αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες «γνωστές» και «άγνωστες» στο χθες και στο σήμερα, που πάνω τους γράφτηκε η ιστορία όλου του κόσμου, ακόμη και όταν αυτές δεν ήταν οι πρωταγωνίστριες της σκηνής.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11