Ανακοινώσεις

2/9/2021

Ανακοίνωση ΠΟΣΤ για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες που άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής, έκανε την Ελλάδα πασίγνωστη στα πέρατα του κόσμου και ταυτόχρονα συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ενημέρωση ΠΟΣΤ για την παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών θέτει ως αποκλειστική προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και γι αυτό δεν θα συμμετάσχει στις εργατικές κινητοποιήσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ούτε θα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άλλη μαζική εκδήλωση το διάστημα αυτό. Η επιλογή μας αυτή δε μετριάζει στο ελάχιστο την αντίθεση μας στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση και στη συνεχή αφόρητη πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ των ΕΛΤΑ Άγγελος Μπρατάκος

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ Άγγελος Μπρατάκος. Ένας εξαίρετος πολιτικός με σημαντική καριέρα που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε επί σειρά ετών, κατά την περίοδο που βρέθηκε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ακέραιος άνθρωπος με ήθος και ειλικρίνεια συνέβαλε σημαντικά στην καλή λειτουργία της εταιρείας και στη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων με τους οποίους είχε πάντα υποδειγματική επικοινωνία και συνεργασία. Η Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

7/6/2021

Aνακοίνωση για το παραθεριστικό κέντρο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Σας γνωρίζουμε ότι, με απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΤ και της Διαχειριστικής Επιτροπής Παραθεριστικών αποφασίστηκε η ριζική ανακατασκευή των οικίσκων του κέντρου μας. Επειδή οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν άμεσα, δεν θα γίνονται προκρατήσεις μέχρι το πέρας των εργασιών. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως, μόλις οι εργασίες ολοκληρωθούν, για την έναρξη των κρατήσεων στο παραθεριστικό κέντρο μας,.

3/6/2021

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την άρνηση συμμόρφωσης στελεχών της εταιρείας με τις εντολές του Διευθύνοντος Συμβούλου σχετικά με την αναστολή μετακινήσεων προσωπικού από και προς οποιαδήποτε Υπηρεσιακή Λειτουργία. Μια στάση που θέτει συνολικά σε αμφισβήτηση τις προθέσεις και την επιτυχία του εγχειρήματος μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ σε μια σύγχρονη σε όλους τους τομείς επιχείρηση.

14/4/2021

14 Απριλίου 1942 - η πρώτη μεγάλη απεργία στη σκλαβωμένη Ευρώπη

79 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη απεργία της 14ης Απριλίου του 1942 και εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές Τριατατικούς και αποτίνουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγαλείο της ψυχής τους και στις αξίες που υπηρέτησαν. Ήταν αυτοί οι μικροί και μεγάλοι ήρωες της ιστορίας μας, που ο αέρας της λευτεριάς φλόγισε το πρόσωπό τους, που ύψωσαν το ανάστημα τους ενάντια στο φασισμό και γέμισαν με ελπίδα τους σκλαβωμένους λαούς της Ευρώπης.

14/4/2021

Ανακοίνωση - Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε (;)

Συνάδελφοι, Δυστυχώς, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ μας φέρνει στο μυαλό τη λαϊκή παροιμία «κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις». Το περίφημο και πολυπρόβλητο σχέδιο διάσωσης και μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ έχει προς στιγμή οδηγήσει σε παράλυση το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της εταιρείας, δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση.

10/3/2021

Ευχαριστήρια επιστολή του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΣΤ Ηλία Μπακέλα στους εργαζομένους

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2021 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Μετά από μια μακρά περίοδο ενεργούς υπηρεσίας πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Οργανισμό νιώθοντας ότι έχω ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο του εργασιακού μου βίου. Μια απόφαση που συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα και αμέτρητες συγκινητικές αναμνήσεις προσώπων και γεγονότων που είναι αδύνατο να ιεραρχηθούν.

8/3/2021

8 Μάρτη - Η ημέρα της Γυναίκας

Αγναντεύετε ένα αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: η γυναίκα. Βίκτωρας Ουγκώ. Σήμερα 8 του Μάρτη γιορτάζουν οι γυναίκες του κόσμου. Η μέρα αυτή δεν είναι μόνο μέρα γιορτής, είναι και μέρα σύμβολο στους αγώνες, στις θυσίες, στις κατακτήσεις, αλλά και υπενθύμισης ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν…. Ήταν 8 του Μάρτη του 1857. Οι εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Υόρκη ξεσηκώνονται και διαδηλώνουν για τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και για τα μεροκάματα πείνας.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10