Ανακοινώσεις

14/4/2021

14 Απριλίου 1942 - η πρώτη μεγάλη απεργία στη σκλαβωμένη Ευρώπη

79 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη απεργία της 14ης Απριλίου του 1942 και εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές Τριατατικούς και αποτίνουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγαλείο της ψυχής τους και στις αξίες που υπηρέτησαν. Ήταν αυτοί οι μικροί και μεγάλοι ήρωες της ιστορίας μας, που ο αέρας της λευτεριάς φλόγισε το πρόσωπό τους, που ύψωσαν το ανάστημα τους ενάντια στο φασισμό και γέμισαν με ελπίδα τους σκλαβωμένους λαούς της Ευρώπης.

14/4/2021

Ανακοίνωση - Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε (;)

Συνάδελφοι, Δυστυχώς, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ μας φέρνει στο μυαλό τη λαϊκή παροιμία «κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις». Το περίφημο και πολυπρόβλητο σχέδιο διάσωσης και μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ έχει προς στιγμή οδηγήσει σε παράλυση το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της εταιρείας, δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση.

10/3/2021

Ευχαριστήρια επιστολή του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΣΤ Ηλία Μπακέλα στους εργαζομένους

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2021 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Μετά από μια μακρά περίοδο ενεργούς υπηρεσίας πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Οργανισμό νιώθοντας ότι έχω ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο του εργασιακού μου βίου. Μια απόφαση που συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα και αμέτρητες συγκινητικές αναμνήσεις προσώπων και γεγονότων που είναι αδύνατο να ιεραρχηθούν.

8/3/2021

8 Μάρτη - Η ημέρα της Γυναίκας

Αγναντεύετε ένα αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: η γυναίκα. Βίκτωρας Ουγκώ. Σήμερα 8 του Μάρτη γιορτάζουν οι γυναίκες του κόσμου. Η μέρα αυτή δεν είναι μόνο μέρα γιορτής, είναι και μέρα σύμβολο στους αγώνες, στις θυσίες, στις κατακτήσεις, αλλά και υπενθύμισης ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν…. Ήταν 8 του Μάρτη του 1857. Οι εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Υόρκη ξεσηκώνονται και διαδηλώνουν για τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και για τα μεροκάματα πείνας.

20/1/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, υπογράφτηκε μεταξύ Ομοσπονδίας και Διοίκησης ΕΛΤΑ νέα τριετής ΣΣΕ που περιλαμβάνει και τον νέο ΓΚΠ, καθορίζοντας ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και για τις δύο πλευρές. Το σχέδιο μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων που έχει ξεκινήσει και το σύνολο των ενεργειών που θα πραγματοποιούνται προς εκπλήρωσή του δε μπορεί παρά να κινούνται αποκλειστικά εντός του νέου θεσμικού πλαισίου της Εταιρείας.

10/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Μετά από 10 χρόνια κρίσης και συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ διαμορφώνονται ορισμένες βασικές συνθήκες αντιστροφής της πορείας της εταιρείας προς την πτώχευση. Είκοσι χρόνια μετά την προηγούμενη αναδιοργάνωση της ιστορικότερης ελληνικής δημόσιας επιχείρησης, δρομολογείται ξανά μια σημαντική, αλλά όχι η αναμενόμενη χρηματοδότηση, μέσω της εξόφλησης συσσωρευμένων οφειλών και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της.

23/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ύστερα από τις ισχυρές πιέσεις της Ομοσπονδίας, υπογράψαμε κοινή συμφωνία με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης της νέας συλλογικής σύμβασης. Με τη συμφωνία αυτή παρατείνεται η ισχύς του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της εταιρείας έως 31 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

16/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Χθες το βράδυ η Διοίκηση απέστειλε προς όλους τους εργαζόμενους ένα ανυπόγραφο υπηρεσιακό σημείωμα για ενημέρωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Οι ανακρίβειες και τα ψεύδη που περιλαμβάνονται σε αυτό δυσχεραίνουν το κλίμα των συζητήσεων. Ωστόσο, τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα και εκθέτουν πλήρως τους συντάκτες του. Συγκεκριμένα:

24/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ...."

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Από τις αρχές του έτους είχαμε θέσει το ζήτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα Σ.Σ.Ε., δεδομένου ότι η προηγούμενη έληγε στις 20/07/2020. Για τεχνικούς όμως λόγους που προέκυψαν εξαιτίας των περιορισμών του κορωνοϊού και στη συνέχεια λόγω καλοκαιριού συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετά τις 31 Αυγούστου 2020. Με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου η Διοίκηση δήλωσε την παρουσία της με εξώδικη - πρόσκληση που έστειλε στην Ομοσπονδία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με δύο βασικούς άξονες: 1. Οριζόντια περικοπή στους μισθούς κατά 9,1% 2. Νέο Γ.Κ.Π.

15/5/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Αριστοτέλους 11 – 15, 104 32, ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο: 210 52 44 645 ΜΑΙΟΣ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Το Σωματείο μας, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης των ΕΛΤΑ και ειδικότερα του κλάδου Διοίκησης και των κενών που υπάρχουν πανελλαδικά, αποφάσισε να θέσει με σαφή τρόπο στη Διοίκηση την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας μετατάξεων συναδέλφων στον Κλάδο Διοίκησης Εκμετάλλευσης από τους άλλους Κλάδους.

17/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΕΚ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, σα να μη συμβαίνει τίποτα στη χώρα. Νύχτα Παρασκευής συγκάλεσαν Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη «πυγμής» και αυταρχικότητας, ξεδιπλώνοντας τα μακιαβελικά σχέδιά τους. Αρχικά η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12/03, με φυσική παρουσία όλων των μελών. Μετά όμως το επίσημο αίτημα της Ομοσπονδίας, για παράσταση στη συνεδρίαση λόγω των πολύ σημαντικών θεμάτων και των αρνητικών και αμφιβόλου νομιμότητας και σκοπιμότητας εισηγήσεων τους, ακολούθησε η απόφαση για πραγματοποίηση της συνεδρίασης την επόμενη μέρα μέσω τηλεδιάσκεψης. Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούσαν την απόσυρση των θεμάτων που αφορούσαν το ΚΕΚ ΕΛΤΑ και την αποζημίωση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

11/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Αρχή μας είναι ότι κάθε νέα Διοίκηση που τοποθετείται στα ΕΛΤΑ δικαιούται περίοδο χάριτος για να προσαρμοστεί και να προλάβει να δώσει δείγματα γραφής των προθέσεων και των ικανοτήτων της. Πέντε μήνες από την τοποθέτηση της σημερινής Διοίκησης προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι πολιτικές και οι διοικητικές πρακτικές συρρίκνωσης και απαξίωσης της επιχείρησης καλά κρατούν. Οι εξαγγελίες για στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο και για άμεση διεκδίκηση όσων οφείλονται στα ΕΛΤΑ παραμένουν ακόμα ζητούμενο με ότι αυτό συνεπάγεται. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγουμε το καταστροφικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια είμαστε αναγκασμένοι να παρέμβουμε.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14