Ανακοίνωση: Εχθροί των ΕΛΤΑ, διαλύουν το δίκτυο, εξοντώνουν τους εργαζομένους, ταλαιπωρούν και διώχνουν τους πελάτες

Καταγγέλλουμε την παράλογη και καταστροφική απόφαση της Διοίκησης ΕΛΤΑ να διώξει απροειδοποίητα εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζομένους που κάλυπταν οργανικά κενά και χορηγήσεις αδειών.

Η εφαρμογή της απόφασης έχει προκαλέσει «έμφραγμα» σε όλο το εύρος του δικτύου και αγανάκτηση στο προσωπικό και τους πελάτες.

Μας είναι άγνωστος ο λόγος για τον οποίο αυτό συνέβη, ενώ, το ζητούμενο ήταν η διόρθωση των μεγάλων αστοχιών του τελευταίου οργανογράμματος και η κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό. Είναι και ανεξήγητο μετά τα… καλά οικονομικά αποτελέσματα και τις επιτυχίες που ανακοίνωσε η Διοίκηση.

Δε θα αναφερθούμε τώρα στο σκηνικό χάους και αλληλοεξόντωσης που προκλήθηκε με τις παρεμβάσεις διαφόρων «παραγόντων» εντός και εκτός ΕΛΤΑ, για το ποιος μένει και ποιος φεύγει, που αποτελεί ντροπή και μαύρη σελίδα για την Εταιρεία.

Αυτό που επείγει και επιβάλλεται είναι κάθε εργαζόμενος να εφαρμόσει κατά γράμμα το ωράριό του και να εκτελεί με ευλάβεια μόνο τα καθήκοντα που περιλαμβάνονται στη θέση εργασίας που καταλαμβάνει.

Εντολές για οτιδήποτε διαφοροποιεί το ωράριο ή τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που η θέση εργασίας προβλέπει να γίνονται αποδεκτές μόνο επίσημα με γραπτό ή ηλεκτρονικό τρόπο και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.

Καθεμία και καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να προστατέψει τα δικαιώματα μας, την εργασιακή μας ζωή και τα ΕΛΤΑ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα και τους υπεύθυνους.

Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία από σήμερα παρακολουθούν την απόλυτη τήρηση των κανόνων εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας και θα καταγγέλλουν άμεσα στην Επιθεώρηση Εργασίας οποιαδήποτε παράβαση.


Για την Ε.Ε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 

ΒΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ