ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Καταλυτική η πρόταση μεσολάβησης του ΟΜΕΔ για μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζομένους των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, με κριτήριο τον πληθωρισμό

10 Νοέμβρη 2022

Συνάδελφοι,  

Χθες, ημέρα της μεγάλης Γενικής Απεργίας και των μαζικών κινητοποιήσεων των εργατικών συνδικάτων όλης της χώρας, ανακοινώθηκε η πρόταση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την οποία, πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους εργαζομένους κατά 3,8 από 10.07.2022 και κατά 75% του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους για τα επόμενα χρόνια ισχύος της προτεινόμενης ΣΣΕ. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν όταν λειτουργούν ενωμένοι, με γνώση, σχέδιο και αποφασιστικότητα.  

Επιπλέον εκθέτει την εργοδοτική πλευρά που από την πρώτη στιγμή λειτούργησε προκλητικά και με εμπάθεια. Συγκεκριμένα :

  • Αρνήθηκε προκλητικά κάθε συζήτηση για οικονομικά θέματα δηλώνοντας ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε δεινή θέση, ενώ οι αποφάσεις της και η γενικότερη λειτουργία της χαρακτηρίζονται από υπερβολικά αυξημένα έξοδα, προσλήψεις ακριβοπληρωμένων εξωτερικών συνεργατών και συμβούλων και δαπάνες αμφίβολης σκοπιμότητας
  • Αντιπρότεινε αυθαίρετα μονομερώς νέο Κανονισμό Εργασίας που κατεδάφιζε κάθε θεσμοθετημένο δικαίωμά μας και δήλωσε ότι συζητά μόνο για αυτό, για να αλλάξει την ατζέντα.
  • Μετακίνησε εκδικητικά και παράνομα τον Πρόεδρο του Σωματείου από τη θέση του, εν μέσω διαπραγματεύσεων, πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια για την οποία θα απολογηθεί στα δικαστήρια, μαζί με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που έχει.

Συνάδελφοι,

Εάν η πρόταση του ΟΜΕΔ δεν γίνει αποδεκτή από τη Διοίκηση της Εταιρείας, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε με τρόπο και ένταση που όχι μόνο θα υποχρεωθούν τελικά να το αποδεχθούν, αλλά θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερο τίμημα.

Ως εργαζόμενοι κοιτάμε μπροστά και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Συνδικάτο μας, με τη δική σας στήριξη, είναι ισχυρό και έχει τη δυνατότητα και τη δύναμη να επιβάλλει την επαναφορά του Ομίλου ΕΛΤΑ σε συνθήκες κανονικότητας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Τ.

Η ΠΡΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  


ΒΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΟΣ