ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ
ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 11 – 15, 104 32, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 52 44 645
 ΜΑΙΟΣ 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
 
Το Σωματείο μας, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης των ΕΛΤΑ και ειδικότερα του κλάδου Διοίκησης και των κενών που υπάρχουν πανελλαδικά, αποφάσισε να θέσει με σαφή τρόπο στη Διοίκηση την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας μετατάξεων συναδέλφων στον Κλάδο Διοίκησης Εκμετάλλευσης από τους άλλους Κλάδους.
 
Η κινητικότητα και η εξέλιξη του προσωπικού αποτελούν ισχυρό κίνητρο για το ίδιο και αναγνώριση της προσφοράς και της προσπάθειας του. Επίσης, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που δύνανται να επενδύουν μέσα από αυτή τη διαδικασία στις γνώσεις και την εμπειρία άξιων συναδέλφων και να βελτιώνουν την απόδοσή τους, μια διαδικασία που δυστυχώς έχει πολύ καιρό να συμβεί.
 
Οι προηγούμενες μετατάξεις στον Κλάδο διοίκησης έγιναν πριν από 9 χρόνια και κάλυψαν προσωρινά τις ανάγκες της Επιχείρησης για διοικητικό προσωπικό. Τα πολλά επιπλέον κενά που έχουν προκύψει από τότε και θα συνεχίσουν να αυξάνονται από τις αποχωρήσεις προσωπικού προκαλούν μεγάλα λειτουργικά προβλήματα και σημαντικά ζητήματα για την επιχειρησιακή συνέχεια ακόμα και σε κρίσιμους τομείς.
 
Η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό και να γίνει με απολύτως διάφανο και αδιάβλητο τρόπο, όπως ακριβώς προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού (κατάταξη των υποψηφίων προς μετάταξη με βάση τα μόρια που έχει ο καθένας, όπως αυτά προβλέπονται αναλυτικά στην ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκαν άψογα και οι προηγούμενες μετατάξεις).
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των παραπάνω είναι η Διοίκηση του Οργανισμού να παρουσιάσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της και ένα σύγχρονο οργανόγραμμα με το οποίο θα καθοριστεί ο αριθμός των προς μετάταξη υπαλλήλων.
 
Στα σενάρια που διακινούνται για το πόσοι θα μεταταχθούν - αν είναι 100, 150, 200, 250 ή 300 - χωρίς να έχει παρουσιαστεί ένα σύγχρονο οργανόγραμμα, θα μπορούσαμε και εμείς να πλειοδοτήσουμε και να πούμε να μεταταχθούν 400. Γιατί όχι και 450 ή 500;
Καλούμε τη Διοίκηση να υλοποιήσει άμεσα τις συμβατικές της υποχρεώσεις τηρώντας στο ακέραιο τις συλλογικές συμβάσεις.
Λαϊκίστικη και ρουσφετολογική εκμετάλλευση στο θέμα αυτό δε μπορεί να γίνει από κανέναν.
Οι προς μετάταξη συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτοί που έχουν τα περισσότερα μόρια θα μεταταγούν στον Κλάδο Διοίκησης.
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
 
Θεωρούμε τις μετατάξεις ζήτημα τύπου και ουσίας, θέμα εξαιρετικά σοβαρό και άμεσης προτεραιότητας. Δε συντρέχει κανένας λόγος περαιτέρω αναβολής και αναμένουμε άμεσα επίσημη απάντηση από τη Διοίκηση σχετικά με το οργανόγραμμα και τον προγραμματισμό της. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και να συμβάλουμε εποικοδομητικά με κάθε δυνατό τρόπο, εφόσον και η Διοίκηση από την πλευρά της κινείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Με την ευκαιρία αυτή να επισημάνουμε ότι εκτός από τις μετατάξεις στον Κλάδο Διοίκησης πρέπει να γίνουν μετατάξεις και μεταξύ άλλων Κλάδων.
Τέλος, καλούμε την ΠΟΣΤ να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα θωρακίσουν τις διαδικασίες εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΠΛΑΟΥΡΑΣ                                    ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΣΚΑΚΗΣ