ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

  • Αρχική
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
03/10/2014

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3029

Επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή των διατάξεων υπολογισμού των συντάξεων στα ειδικά ταμεία.

15/04/2014

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Διαβάστε το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στις συντάξεις και κύρια τις επικουρικές. Ελπίζουμε να μη γίνει νέα αιφνιδιαστική ανατροπή και στα όρια ηλικίας σύντομα.

20/12/2013

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/12/2013 - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛ-ΤΑ

Λήγει στις 31/12/2013 η προθεσμία για την αναγνώριση των παλαιών πλασματικών χρόνων που προβλέπονται από το ν.2084/1992 για όσους θέλουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι 31/12/2010. Έχουμε ενημερώσει από καιρό τους ασφαλισμένους από τη στήλη της ΠΟΣΤ τι πρέπει να κάνουν και ποιους αφορά αλλά η σύγχυση και η ανησυχία εξακολουθούν όχι με ευθύνη κυρίως των ασφαλισμένων αλλά με όσα αόριστα γράφονται ή λέγονται. Επανερχόμαστε ξανά στο θέμα αυτό παρά το γεγονός ότι αφορά μάλλον οριακές και λίγες περιπτώσεις γιαυτό δεν πρέπει να ανησυχούν οι περισσότεροι. Διαβάστε επίσης τι συμβαίνει όταν πάρετε απόφαση απόλυσης από τον ΕΛ-ΤΑ λόγω ορίου ηλικίας.

13/8/2013

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ, ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Η <διευκόλυνση> αφορά μόνο τους εκλεγμένους στη βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση που με πληρωμή των εισφορών της περιόδου της θητείας τους, θα μπορούν να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ή και για προσαύξηση της σύνταξης και δεν αφορά άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων. Εάν παρακολουθείτε τη στήλη μας αλλά και με την συνεχή επικοινωνία σας που έχετε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο για τα συνταξιοδοτικά της ΠΟΣΤ Χρήστο Κόλια δεν θα μπερδεύεστε από δημοσιεύματα που δεν αφορούν το δικό μας ταμείο και κυρίως ρυθμίσεις για το δημόσιο που είναι διαφορετικές και δεν επηρεάζουν τους ασφαλισμένους στα ειδικά ταμεία. Επειδή υπάρχουν και διαμαρτυρίες πολιτών για την κατηγορία αυτή,< εντάξει τώρα>, οι άνθρωποι με μία ή δύο θητείες παίρναν σύνταξη και σε καλές ηλικίες άσχετα εάν τελευταία τους πακετάρουν σιγά - σιγά. Μη ζητάμε και πολλά και μη τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι...... Κάποιοι είναι <πιο ίσοι > από τους υπόλοιπους, μπορούν να παίρνουν περισσότερες συντάξεις και να εξακολουθούν να έχουν ακόμα προνόμια και μετά διαμαρτύρονται για το θυμό του κόσμου. Άλλα δικαιώματα για τον πολίτη που σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνει καθόλου σύνταξη, άλλα για τον <πολιτικό>. Είναι ή δεν είναι στον κόσμο τους; Ας περιμένουμε όμως αν θα εφαρμοστεί η διάταξη αυτή για τους εκλεκτούς γιατί είναι τουλάχιστον πρόκληση....

5/7/2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ -ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ. - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΗΣ Γ.Γ.Κ.Α.

Διαβάστε στη σελίδα αυτή ότι σας ενδιαφέρει ανατρέχοντας στον νόμο και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους του αρμόδιου Υπουργείου για τις συντάξεις, όρια ηλικίας ανά ταμείο, πλασματικά χρόνια, συντάξεις αναπηρίας για όλες τις κατηγορίες και τους δικαιούχους κ.λ.π. Το τμήμα ασφαλιστικού της Π.Ο.Σ.Τ. θέτει στη διάθεσή σας όλες τις πληροφορίες για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό πατώντας απλά πάνω στο θέμα που σας ενδιαφέρει (νόμος - εγκύκλιος). Ευχαριστούμε δε για τα καλά σας λόγια και τα μηνύματα, εμείς απλά προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στους συναδέλφους παρέχοντας τις συμβουλές μας και τις πληροφορίες και όπως πάντα σας λέμε να <τσεκάρετε> τις τελικές αποφάσεις με το ταμείο μας πριν κάνετε την αίτηση συνταξιοδότησης. Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/1992, υπαγόμαστε στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μεν αλλά ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις οι διατάξεις των ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ) που έχουν και τις δικές τους προϋποθέσεις που οι περισσότερες εξακολουθούν να ισχύουν γιαυτό δείτε προσεκτικά εκεί τα ανάλογα θέματα που θέλετε. Σημαντική για όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ αλλά και για τους μετά το 1993 στο ΙΚΑ, είναι η εγκύκλιος 27037/1797/2012 που αναλύει όλες τις διατάξεις του ν.4093/2012 για τα ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ για να κατανοήσετε όλες τις αλλαγές στα όρια ηλικίας που ισχύουν πλέον.

3/7/2013

ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με αφορμή τις φήμες για φορολόγηση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, πολλοί συνάδελφοι αποχώρησαν ή δικαιολογημένα ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Η απάντηση που δίνονταν από τους αρμόδιους της ΠΟΣΤ ήταν να μη κάνουν βεβιασμένες κινήσεις πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εξελίσσονται που αφορούν όχι μόνο την αποζημίωση αλλά και το μέλλον του ΕΛ-ΤΑ καθώς και το θέμα που προέκυψε τελευταία για την ένταξη του ΕΛ-ΤΑ στο κεφάλαιο Α (μισθολόγιο δημοσίου κ.λ.π.) για τα οποία η Ομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τους αρμόδιους φορείς και θα ενημερωθείτε στην ώρα τους. Για το θέμα της αποζημίωσης πάντως και με ότι περιγράφεται στο σχέδιο νόμου, η κατάσταση παραμένει ως είχε και η αποζημίωση παραμένει αφορολόγητη μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ αλλά μένει να ψηφιστεί πρώτα. Κατά τα άλλα όποιος έχει θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, σταθμίζει τις αποφάσεις του λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που αφορούν μισθό, σύνταξη,κ.λ.π. παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις.

22/1/2013

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Ενημερωθείτε για την διαδικασία και τι ισχύει για την αναγνώριση του χρόνου εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών με βάση την εγκύκλιο του ΙΚΑ.

1 2 3 4