Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΡΙΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η μάχη για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας κορυφώνεται σήμερα με την τελική αποτίμηση και έγκριση επί της λίστας των προτάσεων – μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Το έγγραφο στάλθηκε σήμερα το πρωί στην Κομισιόν, πηγές της οποίας το χαρακτήρισαν «επαρκώς περιεκτικό».

Στην αφετηρία, λοιπόν, για μια συμφωνία με τους εταίρους για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος - όπως αυτή συμφωνήθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής – θα βρεθεί η Ελλάδα, σε περίπτωση που λάβει το «φως» από τους θεσμούς και το Eurogroup.

H αρχή γίνεται σήμερα το απόγευμα, 16.00 ώρα Ελλάδας, σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην οποία θα συμμετέχουν και οι Μάριο Ντράγκι,  Κριστίν Λαγκάρντ και Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε σήμερα το πρωί η Κυβέρνηση  περιλαμβάνονται: (πηγή enikos.gr)

1.Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3.’Oλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Eλληνικής Kυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

1.    Δίκαιο φορολογικό σύστημα

2.    Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

3.    Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

4.    Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

5.    Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

Ακόμη σήμερα Τρίτη θα συνεδριάσει στις 11.00 το Κυβερνητικού Συμβούλιο και εντός της ημέρας θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πιστοί  στο πνεύμα των τελευταίων ημερών σας παραθέτουμε και κάποιες γελοιογραφίες που βρήκαμε στο site «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες» γιατί το χαμόγελο ομορφαίνει τις μέρες μας.

Καλή εβδομάδα σε όλους έστω και αν είναι Τρίτη.

 

 

Φωτογραφικό Υλικό