ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ

1925 Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.

Ακόμη σαν σήμερα:

1917: η Ζανέτ Πίκερινγκ Ράνκιν γίνεται η πρώτη γυναίκα μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, εκπροσωπώντας την Πολιτεία της Βιρτζίνια.

1956 Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

1969: Στις ΗΠΑ, 21 μέλη των Μαύρων Πανθήρων κατηγορούνται ότι, συνωμότησαν για να σκοτώσουν αστυνομικούς.

1972: ο Τσάρλι Τσάπλιν επισκέπτεται τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν είχε χαρακτηρισθεί κομμουνιστής από την επιτροπή αντιαμερικανικών ενεργειών του γερουσιαστή Μακάρθι.

1995: στο Μπουρούντι, 60.000 πρόσφυγες Χούτου από τον πόλεμο στη τη Ρουάντα, προσπαθούν να βγουν από τη χώρα και να πάνε στην Τανζανία.

1997: Ρωσία και Λευκορωσία υπογράφουν συνθήκη ένωσης, βάσει της οποίας θα διατηρούν τις ξεχωριστές τους κυριαρχίες, δεν θα έχουν κοινό νόμισμα, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα.

2008 Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν συμφωνούν στην ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

1805 Γεννιέται ο κορυφαίος Δανός συγγραφέας ιστοριών για παιδιά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έργα του «Ο μολυβένιος στρατιώτης», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Το ασχημόπαπο» κ.ά. Πέθανε το 1875.

1834: γεννιέται ο Γάλλος γλύπτης, Φρεντερίκ Μπαρτολντί, ο οποίος φιλοτέχνησε το άγαλμα της Ελευθερίας.

1840: γεννιέται ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και κριτικός Εμίλ Ζολά.