ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με άξονα συζήτησης την πορεία του ΕΛΤΑ.

Επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά, ότι το Ταχυδρομείο δραστηριοποιείται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον που δημιουργεί κρίση στο χώρο της ταχυδρομικής αγοράς και επηρεάζει άμεσα την μορφή, τη λήψη και το περιεχόμενο των αποφάσεων μας.

Παράγοντες αυτής της κρίσης είναι:

Η παρατεταμένη βαθειά οικονομική ύφεση που βιώνουμε και η πλήρης απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από 1-1-2013.

Τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, η οικονομική ασφυξία και οι συνθήκες της αγοράς που έχει μπει στην «κατάψυξη», δημιουργούν ρήγματα που δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ανοχές όλων μας.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι προκλήσεις από τον ανταγωνισμό στην εγχώρια ταχυδρομική αγορά, στην οποία σήμερα δραστηριοποιούνται και πολλές ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών, που λειτουργούν αθέμιτα.

Όμως και εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο δείκτης του κύκλου εργασιών και ο τζίρος, στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, συνεχίζει και κινείται πτωτικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος χρόνου.

Σε αυτό το περιβάλλον υπάρχει και κινείται το Ταχυδρομείο.

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα σε όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που αφορούσαν τον Οργανισμό και τον εργαζόμενο Ταχυδρομικό.

Το ίδιο κάναμε και κάνουμε και τώρα. 

Ήταν επιτακτική και επιβεβλημένη  η ανάγκη να προκρίνουμε ενέργειες, άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις που θα έβγαζαν το Ταχυδρομείο από το τέλμα. Να θωρακίσουμε τον Οργανισμό.

Αποφασίσαμε να παραμείνουμε οι πρωτοπόροι και οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων δίπλα στον κάθε εργαζόμενο.

Έχουμε τις γνώσεις, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Με τη συντονισμένη δράση μας καταφέραμε να σταματήσουμε τον κατήφορο και να ισορροπήσουμε την όλη κατάσταση.

Η αναδιάρθρωση που εφαρμόστηκε εσωτερικά για να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσει ομαλά ο Οργανισμός,  δημιουργεί παράλληλα τις προϋποθέσεις, ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης.

Η αναδιάρθρωση του Δικτύου, η διασφάλιση της χρηματοδότησης της Καθολικής Υπηρεσίας, η αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας των συναδέλφων μας, η αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η ανάπτυξη και η προώθηση νέων δραστηριοτήτων στον τομέα των δεμάτων, τα χρηματοοικονομικά μας προϊόντα και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μαζί με την πλήρη ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών στη μητρική εταιρεία, είναι οι κύριοι και άμεσοι στόχοι μας για τη νέα χρονιά.

Παράλληλα η βιωσιμότητα του Οργανισμού, η ανάπτυξη και η υπεράσπιση του κοινωνικού του ρόλου και της πανελλαδικής του παρουσίας, αποτελούν για μας προτεραιότητα.

Δίνουμε προοπτική στον ΕΛΤΑ μέσα από ένα πρόγραμμα 18μηνης διάρκειας και θωρακίζουμε την εργασία μας.

Η ΠΟΣΤ  θα συνεχίσει  με συντονισμένες  ενέργειες και δράσεις να προασπίζεται τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου και των εργαζομένων Ταχυδρομικών, να αποτρέπει κάθε ισοπεδωτική λογική που απεργάζεται τη διάλυση του και να διεκδικεί τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη του Οργανισμού και ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο για το σύνολο των εργαζομένων.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανοίγουμε ένα δρόμο ελπίδας και προοπτικής.

Είμαστε σε επαγρύπνηση παρακολουθούμε το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και καταγράφουμε τις εξελίξεις στη διεθνή και εγχώρια αγορά και είναι βέβαιο ότι εκτός από παρελθόν, έχουμε παρόν και σίγουρα θα έχουμε και μέλλον.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ