Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του κάθε εργαζόμενου στον ΕΛΤΑ, επεξεργάστηκε και εξέδωσε τον «Ασφαλιστικό Οδηγό Εργαζομένων ΕΛΤΑ», ένα χρήσιμο εργαλείο που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων.

Στόχος του Οδηγού, είναι η σωστή και πλήρης ενημέρωση σας  για να γνωρίζετε τα δικαιώματα σας και να αποφεύγετε λάθη που σας τα στερούν.

Στο μήνυμα του, στον πρόλογο του Ασφαλιστικού Οδηγού, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ  Γιώργος Βασιλόπουλος επισημαίνει:

 

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την συνεχή, αλλά ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ειδήσεων και πληροφοριών που δημιουργούν τεράστια σύγχυση και αποπροσανατολισμό και ανατροφοδοτούν την αμφισβήτηση και την ανασφάλεια.

Τα προβλήματα αυτά επιτείνονται στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, από τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, και από την συνεχιζόμενη, σκληρή γραμμή συμπίεσης των κοινωνικών και οικονομικών μας αναγκών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα, λόγω των αλλεπάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων, προκύπτει στο ζήτημα του Ασφαλιστικού που επιτείνεται από την αδυναμία της πολιτείας να παρέχει άμεση πληροφόρηση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να γινόμαστε αποδέκτες των ερωτημάτων και πολλές φορές του πανικού των συνάδελφων μας.

Η Ομοσπονδία μας έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας των θεμάτων της σύνταξης, της επικούρησης, της περίθαλψης κ.λ.π. αλλά και έχοντας και ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, είχε και έχει ως προτεραιότητα την άμεση έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σας.

Γι αυτό θεωρήσαμε αναγκαίο, να εκδώσουμε αυτόν τον «Ασφαλιστικό Οδηγό Εργαζομένων ΕΛΤΑ», κωδικοποιώντας όλο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον χρόνο συνταξιοδότησης και με ποιόν τρόπο υπολογίζεται η κύρια και η επικουρική σύνταξη μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι, η απόφαση για συνταξιοδότηση είναι καθοριστική για τη ζωή μας. Είναι μια απόφαση που ο καθένας λαμβάνει με τα δικά του κριτήρια και το Συνδικάτο έχει υποχρέωση να τον υποστηρίξει παρέχοντας του την απαραίτητη πληροφόρηση.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και διεκδικώντας παράλληλα αγωνιστικά τόσο για τη διασφάλιση, όσο και για τη διεύρυνση των κατακτήσεων μας, συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε όλα τα μέτωπα, για το Ταχυδρομείο και τους εργαζόμενους».

                                   Γιώργος Βασιλόπουλος

                                       Πρόεδρος  ΠΟΣΤ