ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΠΟΣΤ 4/5/2011

 

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΤ στην συνεδρίαση του, την Τετάρτη 4 Μαΐου, έπειτα από εκτενή διάλογο και ανάλυση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κατέληξε σε συγκεκριμένες δράσεις και όρισε το χρονοδιάγραμμα αυτών.
Κατ’ αρχήν καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην Κυβερνητική πολιτική λιτότητας και την νέα επιδρομή που ετοιμάζει για τους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. αποφάσισε την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης των συναδέλφων σε όλη την χώρα από τις 15-5 ως 25-6-2011.
Παράλληλα αποφασίστηκε, η προετοιμασία του χώρου για κινητοποιήσεις, σε περίπτωση αιφνιδιασμού, εκ μέρους της Κυβέρνησης, σε σχέση με την πορεία πώλησης του ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών.
Το Δ.Σ. επαναβεβαίωσε τις θέσεις του για τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΤΑ, καθώς και την πάγια και αδιαπραγμάτευτη απόφαση μας για τον πλήρη έλεγχο των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ από τον όμιλο ΕΛΤΑ.
Δεν συζητάμε σενάρια στρατηγικών επενδυτών, πώλησης ποσοστού της μητρικής εταιρείας και ξεπουλήματος των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.
Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε και να διεκδικούμε το αυτονόητο, ότι
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ KAI ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.
Με αφορμή το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό κλάδο και τον διαχωρισμό του εμπορικού τομέα του Τ.Π και Δ. με τον οποίο έχουμε αλληλόχρεο λογαριασμό, ο ΕΛΤΑ πρέπει να αναζητήσει ανώδυνους και πρόσφορους τρόπους ταμειακής ρευστότητας, μέσα από την διαχείρηση των διαθεσίμων και των εσόδων του. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή δανεισμού. Ο ΕΛΤΑ δεν θα μπει σε περιπέτειες.
Ανοίξαμε νέο κύκλο επαφών με την Διοίκηση του Τ.Τ. και τον σύλλογο των εργαζομένων και προσδοκούμε να βάλουμε σε νέα πιο βελτιωμένη βάση την εμπορική σύμβαση του ΕΛΤΑ με το Τ.Τ. καθώς και το επιτόκιο χορήγησης δανείων για τους συναδέλφους μας.
Συνάδελφοι-σες,
Το Δ.Σ. διαπίστωσε, δυστυχώς, ξανά τις αδυναμίες και ανικανότητες της Διοίκησης του Οργανισμού.
Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για το μέλλον του Ταχυδρομείου, είχαμε την ατυχία να τοποθετηθεί στον Οργανισμό δυαδική εξουσία που με κέντρα και παρακέντρα εξουσίας οδηγεί τον ΕΛΤΑ σε αδιέξοδο. Είναι οι γνωστοί άγνωστοι και από άλλες εποχές, που θεωρούν εαυτούς ειδικούς, σωτήρες και πρυτάνεις στα ΕΛΤΑ και που μοναδικός σκοπός είναι οι προσωπικές τους επιδιώξεις. Έλεος πια.
Παρατηρήθηκε το οξύμωρο οι εργαζόμενοι να επιζητούν και να στηρίζουν τις αναγκαίες τομές και αλλαγές και η Διοίκηση του Οργανισμού μας να τις εμποδίζει και να βάζει φρένο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του ΕΛΤΑ.
Δυστυχώς στην κρίσιμη στιγμή, στο θέμα της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ, η Διοίκηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Όταν στην παιδεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, όλα αλλάζουν, τα σχολεία συγχωνεύονται, 200 εφορίες ενοποιούνται, το ίδιο και οι διοικήσεις νοσοκομείων, οι δήμοι μειώθηκαν στο 1/3, εδώ κάποιοι θέλουν τα ξεπερασμένα και χρεοκοπημένα μοντέλα διοίκησης.
Το νέο μοντέλο διοίκησης πρέπει να είναι με διοικητικές αρμοδιότητες σε επίπεδο νομού.
Υπάρχει θέμα διοίκησης και η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να παρακολουθεί σαν θεατής την πτώση του Οργανισμού.
Το κτίριο της Διοίκησης από χώρος δουλειάς και δημιουργίας για την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ, έχει μετατραπεί από τους ηγέτες της σε εκκολαπτήριο σεναρίων για την πλήρη διάλυση και το ξεπούλημα του Οργανισμού. Ας γνωρίζουν όμως οι κάθε λογής «πεμπτοφαλαγγίτες», ότι έχουν γνώση οι φύλακες και ας σταματήσουν την επικίνδυνη δράση τους γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Συνάδελφοι – σες,
Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την διάσωση του Ταχυδρομείου και των Ταχυμεταφορών, για την προστασία των μισθών και των δικαιωμάτων μας.
Σας καλούμε να πάρετε όλοι μέρος στις διαδικασίες των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων. Τα διαπαραταξιακά κλιμάκια θα σας ενημερώσουν για τις θέσεις και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.