ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


 

Αρ. Πρωτ.: 149
 
Αθήνα, 26/09/2019
 
 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
 
 
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ΑΦΜ : 090259599.
 
ΠΡΟΣ
 
 
Α) Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1 και εκπροσωπείται νόμιμα και
Β) Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε κ. Πολυχρόνη Γριβέα, κάτοικο ομοίως.
 
Κύριοι,
 
Συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ και ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
 2019, με κεντρικά αιτήματα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, που έφερε προς δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση και τη διάσωση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
 
1. Με το νομοσχέδιο αυτό, η Κυβέρνηση επιχειρεί το φακέλωμα των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και των Σωματείων, (υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζουν το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης απεργίας) και την ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την φαλκίδευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Εκφράζουμε ρητά την πλήρη αντίθεσή μας στις εργασιακές ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο, που με σειρά αντεργατικών διατάξεων για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία, παρεμβαίνει στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ελευθερία και αυτονομία των Συνδικάτων στους χώρους εργασίας.
Με τη συσπείρωση και την αγωνιστική μας δράση, θα αντισταθούμε σε κάθε είδους “fast track” «αναπτυξιακά» νομοσχέδια, που υπονομεύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
 
2. Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανησυχούν και εκφράζουν την αγωνία τους για τον κατήφορο του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
 
Κυβερνήσεις και Διοικήσεις έχουν τεράστια ευθύνη με την ανυπαρξία τους, καθώς έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα ΕΛΤΑ.
 
Αναπτυξιακές και στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές έχουν ανακοπεί, νέες υπηρεσίες δεν σχεδιάζονται, νέα προϊόντα δεν εισάγονται.
 
Ο ανταγωνισμός εκμεταλλεύεται τη διαπιστωμένη απραξία και εδραιώνει τη θέση του, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος.
 
-          Τα ΕΛΤΑ έχουν αφεθεί στην τύχη τους,
-          Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται και
-          Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διάσωση του Δημόσιου Ταχυδρομείου, να τοποθετήσει άμεσα Διοίκηση στον Οργανισμό και να δρομολογήσει εξελίξεις που θα βγάλουν τα ΕΛΤΑ από το τέλμα.
 
 
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα α) προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1 και εκπροσωπείται νόμιμα και β) προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε κ. Πολυχρόνη Γριβέα, κάτοικο ομοίως, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.
 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
 
 
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
     ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ