Σ.Ε.Τ.Ε.: Δελτίο Τύπου – Καταγγελία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ


Αθήνα Σεπτέμβριος 2022


Δελτίο Τύπου – Καταγγελία


Ανεπαρκείς και ελλειμματικοί επιχειρησιακά, δεν συναισθάνονται την ευθύνη τους στην απαξίωση της Εταιρείας

και εμμονικά επιμένουν να αυθαιρετούν και να στοχοποιούν απροκάλυπτα το Σύλλογο, τα Μέλη και τα Στελέχη του!


Τα «μπάνια του Λαού» διαρκούν δέκα , άντε το πολύ δεκαπέντε μέρες.

Τα μπάνια κάποιων από τους υψηλά ιστάμενους όμως, κράτησαν μήνες!

Νέες μοντέρνες τακτικές, στην τελική μεταφορές αντικειμένων - κυρίως πακέτων – συντονίζουμε λένε και η παρουσία μας στην Εταιρεία δεν προσφέρει κάτι. . Τα συμβούλια διαδικτυακά, οι υπογραφές ηλεκτρονικές, «φουλ του μετασχηματισμού με αδιαφορία» …

Αναμέναμε, όσοι επανέκαμψαν διακόπτοντας τις διακοπές διαρκείας, να είναι πρόσχαροι και καθόλου προκλητικοί και εμπαθείς.

Με το καλημέρα όμως, οι κύριοι αυτοί φρόντισαν να διαψεύσουν κάθε προσδοκία μας και παράλληλα να μας δείξουν ξεκάθαρα ότι ενόψει και των Αρχαιρεσιών του Συλλόγου, θα παρεμβαίνουν στα του ΣΕΤΕ, με ευνόητη και απεχθή σκοπιμότητα :

·         Δώσανε - χωρίς ίχνος ντροπής -  εντολή στον Επιθεωρητή να «ψάξει» τον Πρόεδρο του Συλλόγου, γιατί όπως τους πληροφόρησαν … «συνεργάτες» τους, λείπει αυθαίρετα από την εργασία του! Θέλουν να εκφοβίσουν τους συναδέλφους και τον ίδιο, για να αναλάβουν αυτοί ή «συνεργάτες» τους Πρόεδροι; Έχουμε μια τέτοια πληροφορία από δικούς μας  συνεργάτες!

·         Ταλαιπωρούν δεκάδες τακτικούς υπαλλήλους, με το πρόσχημα ανύπαρκτων έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, που ω του θαύματος δεν μπορούν να καλυφθούν από τους εκατοντάδες εκτάκτους συναδέλφους που έχουν για το σκοπό αυτό προσλάβει. Επιδιώκουν συνεχώς, εκκρεμότητες και ομηρίες για να μπορέσουν να προωθήσουν τις καθεστωτικές τους πρακτικές.

·         Ψάχνουν, με καθοδηγητή το γνωστό «Πρέσβη του Επιτελικού Κράτους» στον Όμιλο ΕΛΤΑ και πιστοποιημένο «άριστο» του παρασκηνίου (η πιστοποίηση της αριστείας του από Δημοτικό σχολείο, στο Γυμνάσιο ήταν μέτριος, Πανεπιστήμιο δεν πήγε), να βρουν τρόπο να αποδυναμώσουν το Σύλλογο και νόμιμος τρόπος δυστυχώς για τα τοξικά τους σχέδια,  δεν υπάρχει.

Δεν τους αφορά το τέλμα της Εταιρείας, συμμετέχουν μόνο σε καθεστωτικού τύπου ίντριγκες και κουτσομπολιά. Δεν τους απασχολεί αν :

  • Καθημερινά με δική τους έγκριση διακινούνται εκατοντάδες αντικείμενα ανταγωνιστή, χωρίς πουθενά να φαίνεται το σήμα και το λογότυπο της ΕΛΤΑ COURIER, χωρίς δηλαδή να τηρούνται οι στοιχειώδεις περί ανταγωνισμού κανόνες.
  • Ενώ στις « Οικονομικές καταστάσεις του Έτους 2020» έχουν εξαγγείλει ότι θα προχωρήσουν «στην στελέχωση νευραλγικών θέσεων με προσωπικό υψηλής κατάρτισης», κατέληξαν το 2022, στην παράνομη λόγω μονομέρειας «κανονιστική» πρόβλεψη που θέλει στην κάλυψη Διευθυντικών κλπ θέσεων, «τα προσόντα να είναι αδιάφορα». Έτσι προσλαμβάνονται κατά πλειοψηφία άνθρωποι, άσχετοι, χωρίς τυπικά προσόντα και ταχυδρομική ή άλλη τεχνογνωσία.
  • Η κατάσταση στην Εταιρεία, με αποκλειστική δική τους ευθύνη, είναι αποκαρδιωτική και μη αναστρέψιμη.
  • Δεν ανακοινώνουν αποτελέσματα για τρίμηνα, εξάμηνα κλπ. Υπάρχει θέμα με τις Οικονομικές καταστάσεις του 2021 που συμπεριελήφθησαν στα αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΤΑ και εγκρίθηκαν στη Γ.Σ. από το Μέτοχο ΕΕΣΥΠ που παραπλάνησαν : Στη θυγατρική η χρήση του 2021 και η έγκρισή της από τη Συνέλευση των Μετόχων της … εκκρεμεί!

Επιμένουν να αποδιοργανώνουν, να αυθαιρετούν, να μην λαμβάνουν υπόψη τίποτα και κανένα.

Παραπληροφορούν την Κοινωνία που πληρώνει σπατάλες, με τα drones που μέσα στο 2022 θα … μεταφέρουν δέματα στους πελάτες. Πανηγυρίζουν αδικαιολόγητα για τα ρομποτάκια, που πήραμε και κοστίσανε, χωρίς να υποκαταστήσουν ούτε μία θέση εργασίας.

Το δίκτυο των Πρακτόρων  διαμαρτύρεται έντονα και  κυριαρχείται από φυγόκεντρες τάσεις και αποχωρήσεις.

Το «φάρμακο» για τους Διοικούντες, είναι να υποκαθιστούν όσους φεύγουν, με μεγαλοχρεοφειλέτες  του ανταγωνισμού;

Όλη η Ταχυδρομική και όχι μόνο, Κοινωνία, με τις ελάχιστες γνωστές εξαιρέσεις μέσα και έξω από την Επιχείρηση, βλέπει τα καμώματά τους και τους έχει «γυρίσει την πλάτη».

Ο ΣΕΠΕ αρχικά, με βάση καταγγελίες μας, έχει προσδιορίσει στις 19/9 συζήτηση για τις αντεργατικές τους συμπεριφορές, στη συνέχεια και άμεσα, έχει δρομολογηθεί πλάνο ώστε και άλλοι συναρμόδιοι να εξετάσουν και να ελέγξουν τα πεπραγμένα τους.

Στα ιστορικά δεδομένα της Εταιρείας, δεν είχαμε ποτέ τέτοια ακραία φαινόμενα κακοδιοίκησης, όπως αυτά που ζήσαμε την τριετία αυτή.

Είναι εμφανές ότι, ο χρόνος της κακοδιοίκησής τους έχει τελειώσει, όμως αυτοί δρομολογούν, νέα, περισσότερο αποτυχημένη θητεία!

Η ΕΕΣΥΠ, ο θεματοφύλακας των Εθνικών Πόρων, πρέπει να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία που κόστισε και κούρασε.

Άλλως, είναι μονόδρομος η «κατόπιν εορτής» αναζήτηση των φυσικών και ηθικών αυτουργών της διάλυσης των πάντων …

Εμείς προειδοποιήσαμε, ο λόγος πλέον σε αυτούς που έχουν αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εκατοντάδες Εργαζόμενους των 650 Ευρώ που αν και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των Παραγωγικών Μονάδων του Ομίλου, τους απολύουν γιατί δεν περίσσεψαν κονδύλια για τη μισθοδοσία τους, πάρα την περσινή οικονομική «ένεση»  των 280 εκατομμυρίων, από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου …

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Ε.