Καταγγελία Σωματείου Υπαλλήλων Ομίλου ΕΛΤΑ Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  02-09-2022 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ 

 

Καταγγέλλουμε την τραγική και ξαφνική απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μεγάλου αριθμού εργολαβικών υπαλλήλων, που είναι περισσότερο από απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία της εταιρείας.

Η απαράδεκτη απόφαση έχει προκαλέσει τις θλιβερές παρεμβάσεις και ασφυκτικές πιέσεις διαφόρων παραγόντων προκειμένου να προστατεύσουν «δικά» τους παιδιά και οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν. Δε μπορεί να τηρηθεί στοιχειωδώς μια διαδικασία αξιολόγησης και ρόλο προσπαθούν να παίξουν μόνο οι γνωριμίες και οι πολιτικές πεποιθήσεις.

Η Διοίκηση δημιούργησε μια αρένα με φαινόμενα κανιβαλισμού, και έχει οδηγήσει τους εργολαβικούς υπαλλήλους και όσους σχετίζονται μαζί τους στη θέση «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Απαιτούμε να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι που απομακρύνθηκαν και διαθέτουν την εμπειρία να δουλέψουν αποτελεσματικά. Επίσης, δηλώνουμε ότι θα καταγγείλουμε δημόσια και ονομαστικά κάθε παρέμβαση που έγινε ή θα γίνει για άλλους λόγους πλην των αναγκών των ΕΛΤΑ.

Η κατάσταση αυτή δε θα συνεχιστεί! Θα σταματήσει εδώ και τώρα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν από σήμερα κιόλας αυτό που επιβάλλεται: Να εφαρμόσουν κατά γράμμα και χωρίς την ελάχιστη παρέκκλιση το ωράριο εργασίας και τα καθήκοντα της θέσης εργασίας τους.

Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς και την τιμή και την αξιοπρέπεια του εαυτού μας και των ΕΛΤΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

 

ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΤΑΡΛΑΜΗΣ 

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                                       ΒΑΣΙΛΗΣ 

Κοινοποίηση:  

 κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος

       κ. Παναγιώτης Φύτης

  κ. Σάββας Δάνδολος

   κ. Σωκράτης Κουρουτζίδης