Ανακοίνωση Συλλόγου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής

09 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση ΕΛΤΑ για την ξαφνική μείωση του προσωπικού στα Καταστήματα με την αποχώρηση των εργολαβικών υπαλλήλων. Δεν καλύπτονται ούτε καν οι οργανικές θέσεις εργασίας που η ίδια έχει καθορίσει, ούτε μπορούν να χορηγηθούν άδειες και να αναπληρωθούν οι ασθένειες.

Οι φιέστες με τα ρομποτάκια και το drone και τα δημοσιεύματα για την οικονομική επιτυχία δεν «τρώγονται» και δε φτάνουν για να λειτουργήσουν σωστά τα ΕΛΤΑ, που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουμε ζήσει. Η εργασιακή πίεση είναι αφόρητη και η εξυπηρέτηση των πελατών τραγική. Καταστήματα με έναν εργαζόμενο ή μόνο με εργολαβικούς υπαλλήλους είναι αδιανόητο να υπάρχουν.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να εφαρμόζει το οργανόγραμμα που ισχύει και να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό. Οι απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις στελεχών που κάνουν το υπάρχον προσωπικό «λάστιχο» για να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα είναι αδύνατον να φέρουν αποτέλεσμα και θα απαντηθούν όπως χρειάζεται, δυναμικά.

Ζητάμε από τις / τους συναδέλφους να εφαρμόζουν στο ακέραιο το ωράριο και τα καθήκοντά τους και να μην τα παραβιάζουν στο ελάχιστο, όση πίεση και αν τους ασκείται. Το Σωματείο και η Ομοσπονδία είναι δίπλα τους.

Το ερωτηματολόγιο που έχουμε παραλάβει είναι η καλύτερη ευκαιρία να εκφραστούμε για αυτά που αντιμετωπίζουμε. Το συμπληρώνουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ γιατί η γνώμη μας τώρα πια μετράει!!!

Τα υπόλοιπα στην Επιθεώρηση Εργασίας...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ