ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Η Π.Ο.Σ.Τ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ και την απεργία τριών εβδομάδων που πραγματοποιούν για την αποτροπή απολύσεων και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
 
Η Διοίκηση της κερδοφόρας εταιρείας φαίνεται να προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης εμφανίζοντας ένα σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Αρνείται προσχηματικά κάθε διάλογο με την ΟΜΕ ΟΤΕ και παρουσιάζει έναν σκληρό εκβιασμό της ως δήθεν εθελούσια αποχώρηση, ενώ προχωρά σε απόλυση όλων όσων δε συμμετέχουν εθελοντικά στην πρότασή της.
 
Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην Τράπεζα Πειραιώς και τις δεκάδες απολύσεις όσων και εκεί δεν αποδέχθηκαν την «εθελούσια» έξοδο διαμορφώνουν ένα απολύτως εχθρικό κλίμα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στη χώρα, που βρίσκουν απέναντι τους και μια συντονισμένη επίθεση κατασυκοφάντησης από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά αποτελούν τη συνέχεια της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων με την ταυτόχρονη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας απέναντι σε κάθε παράλογη και παράνομη ενέργεια διοικήσεων και εργοδοτών και διεκδικούμε στη μετά κρίσης εποχή για τη χώρα την προστασία των θέσεων εργασίας, περισσότερες θέσεις εργασίας, βελτίωση των αμοιβών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.