Ο 37ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Για πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Νοεμβρίου, με τον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων να διεξάγεται το Σάββατο το απόγευμα.  Οι συμμετοχές συνολικά έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού συμμετείχαν 60.000 και πλέον αθλητές.
 
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας που από το 1983 είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, φέτος Συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΟΠΑΝΔΑ, ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΟΕ.
 
Το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή κατέχει, από το 2014, ο Κενυάτης FELIX KADIE, με χρόνο 2:10:37 και στις γυναίκες την καλύτερη επίδοση έχει η Γιαπωνέζα NOGUCHI MIZUKI, από το 2004,με χρόνο 2:26:20.
 
Από τους Έλληνες αθλητές την καλύτερη επίδοση έχει ο ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΑΣ του Ολυμπιακού με χρόνο 2:17:56 που πέτυχε το 2004. και στις γυναίκες η ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ με χρόνο 2:39:10  που πέτυχε το 1997.
 
Αξίζει να αναφερθεί, ότι το νέο εντυπωσιακό μετάλλιο που δόθηκε φέτος στους συμμετέχοντες αθλητές, φέρει την υπογραφή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού. Στην μια του όψη απεικονίζει σκηνή από τη μάχη και νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών στο Μαραθώνα και από την άλλη το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετείχαν και φέτος με την επιμελημένη ξεχωριστή τους εμφάνιση και στις 3 διαδρομές, με τους αθλητές και τους εθελοντές να προβάλλουν το Brand Name του Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο.
 
Συγχαρητήρια πολλά από την ΠΟΣΤ, σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους που συμμετείχαν στο μεγάλο γεγονός, ένα γεγονός που έχει όλες τις προοπτικές να γίνει μεγάλο και για τον οργανισμό μας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στους «αφανείς» εργαζόμενους που μόχθησαν για την οργάνωση της συμμετοχής των συναδέλφων στο Μαραθώνιο.
 
Ευχόμαστε δε πολλοί περισσότεροι, υγιείς, με δύναμη και αγωνιστικότητα, να βρεθούμε στους τερματισμούς ξανά και του χρόνου.  
Ακολουθούν φωτογραφίες των αθλητών ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ.
 

 

 

Φωτογραφικό Υλικό