ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ UNI EUROPA ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΤΟΕ σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα της UNI EUROPA OLIVER ROETHING και εκπροσώπων Ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, μελών της UNI EUROPA.
 
Την ΠΟΣΤ εκπροσώπησαν στη σύσκεψη ο Γραμμ. Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Κληρονομάκης και ο Γραμμ. Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Παπανικολάου.
 
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την κατάσταση των συνδικάτων σήμερα στην Ελλάδα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και διαπραγματεύσεις, τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και  στην Ευρώπη, καθώς και τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα πρέπει  να αναλάβουν σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 
 
Ιδιαίτερη αναφορά από τον Γενικό Γραμματέα της UNI EUROPA έγινε στα διδάγματα που αποκόμισε το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό κίνημα από την περίοδο των μνημονικών εφαρμογών στην Ελλάδα.
 
Η συζήτηση εστιάστηκε επίσης και στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και στο ρόλο που πρέπει να παίξει το συνδικαλιστικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.
 
Στην τοποθέτηση του ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Κληρονομάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σήμερα και ζήτησε την παρέμβαση της UNI, σε θεσμικά όργανα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταβολή στον Πάροχο των Καθολικών Υπηρεσιών στη χώρα μας, τα ΕΛΤΑ, των κονδυλίων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 

Φωτογραφικό Υλικό