ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 Στο πλαίσιο των αποφάσεων των οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, για την ενημέρωση των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία,  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών,  για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ και για να αναδειχθεί η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται στο Ταχυδρομείο, Διαπαραταξιακή Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Βασιλόπουλο, βρέθηκαν στα Χανιά, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017. 

Ο κύκλος ενημέρωσης άνοιξε με την Παγκρήτια Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο κτίριο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, με τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών της Κρήτης και την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων ταχυδρομικών των τεσσάρων νομών, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κάνοντας λόγο για συνειδητή απαξίωση, με σκοπό την χρεοκοπία του Οργανισμού και επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση που δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις, σε ότι αφορά το λειτουργικό κόστος των Καθολικών Υπηρεσιών, καθώς  και στη μη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου στην Επιχείρηση.

Τις ανησυχητικές εξελίξεις και την αγωνία τους για το μέλλον των ΕΛΤΑ ανέδειξαν στις  τοποθετήσεις τα μέλη της Διαπαραταξιακής  Επιτροπής και το σύνολο των εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη Συνδιάσκεψη.

«Το Ταχυδρομείο είναι ένα στάδιο πριν την κατάρρευση του και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τότε το τέλος θα είναι οριστικό. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη βιωσιμότητα και το μέλλον του Ταχυδρομείου και τα συμφέροντα των εργαζομένων», επισήμαναν στην κοινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ τόνισε, ότι οι εργαζόμενοι αγωνιούν, καθώς το Δημόσιο φέρεται να θέλει να αποποιηθεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία που υπάρχει με τα ΕΛΤΑ και η οποία προβλέπει την ύπαρξη ενός κοστοβόρου μεν αλλά αναγκαίου Δικτύου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.

«Το Δημόσιο προσπαθεί τους τελευταίους 10 μήνες να αποχρεωθεί αυτής της υποχρέωσης του, η οποία αποτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως» επεσήμανε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «συνειδητά και δόλια το Δημόσιο οδηγεί τον Οργανισμό στη χρεοκοπία».

Ο Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στον έργο που επιτελούν τα ΕΛΤΑ, καθώς είναι η μοναδική Δημόσια εταιρεία που προσφέρει, στις επιχειρήσεις και στον Έλληνα πολίτη, Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών τους.

«Υπάρχει ένα σχέδιο που λέει ότι χρεοκοπούμε. Αυτό βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτήν την αγωνία πάμε να περάσουμε. Από κει και μετά δεν έχουμε πάνω στο τραπέζι το γιατί και το που το πάνε» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ και προανήγγειλε τη διοργάνωση Πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα τον Μάρτιο.

 

Πηγή: «Χανιώτικα Νέα».

Φωτογραφικό Υλικό