ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Την εγκατάλειψη του Δημόσιου Ταχυδρομείου κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στην Κοζάνη, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017.

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΤ Γιάννης Καλοπήτας, αναφέρθηκε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στη σωρεία των προβλημάτων που   αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΕΛΤΑ και στην έλλειψη βούλησης των υπευθύνων να σχεδιάσουν, να νομοθετήσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές και μέτρα για τη σωτηρία του Οργανισμού.

 

«Πάνε να φέρουν δόλια χρεοκοπία στον Οργανισμό. Τα ΕΛΤΑ κινδυνεύουν με «λουκέτο» αφού η Διοίκηση, αντί να κάνει το αυτονόητο, την καταγραφή δηλαδή και την εφαρμογή ενός επιχειρησιακού σχεδίου, το κρατάει στα «συρτάρια» της».  

 

«Και το κάνουν αυτό σε έναν Οργανισμό που έχει ζωή από όταν ο Καποδίστριας τα ίδρυσε – είπε αναλύοντας τη σημασία και τον ιδιαίτερο ρόλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη δημόσια ζωή της χώρας -. Τα ΕΛΤΑ είναι ανώνυμη εταιρεία του κράτους, με εργοδότη το δημόσιο και  παρέχουν Καθολικές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της χώρας, όπου και αν κατοικούν, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, από τη Γαύδο μέχρι τον Πεντάλοφο. Είμαστε θιασώτες στην ύπαρξη των ΕΛΤΑ για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΤ εξήρε το ρόλο, το έργο και τις προσπάθειες των εργαζομένων για να κρατήσουν όρθιο τον Οργανισμό.

«Έχει ματώσει ο εργαζόμενος Ταχυδρομικός για να κρατήσει όρθια την επιχείρηση, να την κρατήσει κερδοφόρα από το 1998, παρόλο που βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν άνευ προηγουμένου, οικονομικό στραγγαλισμό, καθώς το κράτος δεν καταβάλει τις οφειλές του – ύψους 200 εκατ. ευρώ  - στον Οργανισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρει».

«Ζητάμε από τον νέο υπουργό κ. Παππά να καταλάβει ποιο είναι το βάρος της ευθύνης του», σημείωσε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΤ και τόνισε πως πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι για το παρόν και το μέλλον των ΕΛΤΑ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας παρουσία μελών της  Διαπαραταξιακής Επιτροπής, εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών και πλήθος εργαζομένων από όλους τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια αυτής, τα μέλη της Επιτροπής και οι εργαζόμενοι είχαν  την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους, να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Δημόσιο Ταχυδρομείο και να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον του Οργανισμού.

  

Φωτογραφικό Υλικό