ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 10/6/2010

Την έντονη αντίθεση της εκφράζει η ΠΟΣΤ στην απόφαση της Κυβέρνησης για την πώληση του  39% των ΕΛΤΑ . Η   ιδιωτικοποίηση των  ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεση κατάληξη το κλείσιμο Ταχυδρομικών    Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου . Οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας  στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το Ταχυδρομείο είναι Κοινωνικό αγαθό και  ταυτισμένο με τον Έλληνα πολίτη, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο, το μετανάστη, το φοιτητή.   Δε μπορεί να παραχωρηθεί   στο βωμό του κέρδους και των επιταγών της Τρόικας.

Το ΔΣ της ΠΟΣΤ   συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου  2010 και αποφάσισε Ομόφωνα   σειρά κινηματικών δράσεων προκειμένου να ματαιώσει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για το Ταχυδρομείο και την εξυπηρέτηση των πολιτών η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση ενός Οργανισμού Γενικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος.


                                            Το ΔΣ αποφάσισε Ομόφωνα:


-Η  Εκτελεστική Επιτροπή  να προκηρύξει 48ωρη απεργία αν οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο και τη Διοίκηση αποτύχουν.

-Εκστρατεία ενημέρωσης με διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου. 

-Παράσταση στο ΔΣ των ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορών.

-Δυναμικές Παραστάσεις Διαμαρτυρίας  στα αρμόδια Υπουργεία : Υποδομών και Δικτύων, Οικονομίας , Απασχόλησης.

-Κλιμάκια ενημέρωσης  σε όλη τη χώρα  για  τους εργαζόμενους του Ταχυδρομείου και τις Τοπικές Κοινωνίες με  συνελεύσεις και Συνεντεύξεις Τύπου .


-Συνεργασία με τους προέδρους των Σωματείων των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

-Παραστάσεις και Κοινοποίηση των θέσεων μας : στα Πολιτικά Κόμματα, σε  βουλευτές, σε φορείς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης .

-Συνεργασία και ανάδειξη του θέματος με τη  ΓΣΕΕ , τα  Ευρωπαϊκά  Συνδικάτα και τη UNI.


-Συντονισμός δράσης με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης .

Οι Ταχυδρομικοί αντιστάθηκαν σθεναρά τα τελευταία χρόνια και απέτρεψαν την πώληση των ΕΛΤΑ . Το ίδιο, και με μεγαλύτερη ένταση, θα κάνουν και τώρα. Οι  εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ,  τροφοδοτούν με τις περικοπές του μισθού τους, με  δεκάδες  εκατομμύρια ευρώ την ελλειμματική χρήση του 2009 ξαναβάζοντας την επιχείρηση το 2010 σε κερδοφορία.

Ο ΕΛΤΑ δεν πωλείται.

O  Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Βασιλόπουλος                                              Ηλίας Μπακέλλας