ΑΝΟΗΣΙΕΣ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την ώρα που η ΠΟΣΤ δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα και σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, για να μην υπάρχουν απολύσεις  στα ΕΛΤΑ, για να μην ξεπουληθεί ο Οργανισμός, για τη θωράκιση του θεσμικού μας πλαισίου, για την διασφάλιση των κατακτήσεων μας, για την βιωσιμότητα του Οργανισμού, κάποιοι διανύουν ακόμη την περίοδο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα εμφανίζονται δημοσιεύματα ή διασπείρονται φήμες από δήθεν «γνωρίζοντες» και δήθεν «ειδικούς», για διάφορα ζητήματα που αφορούν τόσο την προοπτική του Ταχυδρομείου, όσο κυρίως τους εργαζόμενους.

Η αναστάτωση, η ανασφάλεια και η απογοήτευση των εργαζομένων φαίνεται να είναι βασικός στόχος αυτών που διαστροφικά μεθοδεύουν και διακινούν τα διάφορα σενάρια.

Το δημοσίευμα σε site συνδικαλιστικής παράταξης του χώρου μας, με θέμα «Απαράδεκτη και ανήθικη μεθόδευση για περικοπές», δημιούργησε ανησυχία μεταξύ των εργαζόμενων συναδέλφων Ταχυδρομικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους, ότι οι περικοπές των μισθών μπορεί να γίνουν με δύο τρόπους: είτε με αναγκαστικούς νόμους, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, είτε με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επομένως, όπως αντιλαμβάνεστε στην επίμαχη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Γενάρη 2013 του ΔΣ του ΕΛΤΑ, που ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2013, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα είναι και μεγάλα και σύνθετα για τους εργαζόμενους και το μέλλον του ΕΛΤΑ.

Ζητάμε από όλους τους φορείς υπευθυνότητα και από όλους τους συναδέλφους εγρήγορση και συσπείρωση στο Συνδικάτο μας, ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε τα σχέδια απαξίωσης  του  Ταχυδρομείου.

Θεωρούμε, ειδικά  σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη εποχή που ζούμε, ότι κάθε προσπάθεια και μεθόδευση για πρόσκαιρα παραταξιακά οφέλη, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τη δημιουργία εντυπώσεων είναι κατ΄ ελάχιστον απαράδεκτη.

Οι συνάδελφοι στο Ταχυδρομείο έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται ΕΓΚΑΙΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ από το επίσημο site της Ομοσπονδίας μας, τις ανακοινώσεις μας και τον Αγωνιστή, για όλα τα θέματα που τους αφορούν( μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και λοιπά ζητήματα).