Τετάρτη 14 Νοέμβρη - Πανευρωπαϊκή απεργία των συνδικάτων

Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη τα Συνδικάτα όλης της Ευρώπης με κοινές δράσεις αλληλεγγύης, με απεργίες, με συλλαλητήρια και με συγκεντρώσεις, θα εκφράσουν την αντίθεση τους στις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών, που στο όνομα της κρίσης, φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες των λαών τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας 12.00 – 15.00,  που έχoυν κηρύξει  ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.

Όλοι μαζί να αποκρούσουμε τις πολιτικές λιτότητας που εξοντώνουν λαούς και χώρες και που οι επιπτώσεις τους στην οικονομία και στην κοινωνία είναι ανυπολόγιστες.

Οι πολιτικές λιτότητας που οδηγούν στην ανεργία, στην πείνα και στην εξαθλίωση δεν είναι η λύση για την κρίση του συστήματος.

Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για τη Ευρώπη. Αυτό το συμβόλαιο πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού όλες οι Ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες, όλοι οι λαοί της Ευρώπης.

Όλοι μαζί στους δρόμους για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν να καθορίσουν τις ζωές μας χωρίς να μας ρωτήσουν.

Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί.

Έχουμε δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στα όνειρα.

Έχουμε δικαίωμα στη ελπίδα.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη ζωή και θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

 

«……..αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο

αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκαιο…..»

                                                           Γιάννης Ρίτσος

 

Φωτογραφικό Υλικό