Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Έκθεση NOTOS 2021


Yπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο Ζάππειο Μέγαρο, η Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Έκθεση NOTOS2021.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  από την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, οι επισκέπτες μυημένοι η μη στο φιλοτελισμό, είδαν να ανοίγετε μπροστά τους μέσα από τα γραμματόσημα, ένας απέραντος πολιτιστικός πλούτος, γεγονότων, προσωπικοτήτων, ιδεών, κουλτούρας και πολιτισμών, που σπάνια δίνονται στο ευρύτερο κοινό, σε τέτοιο βάθος και με τόση λεπτομέρεια.

Η φιλοτελική έκθεση ΝΟΤΟS 2021 που συνέπεσε με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη, όχι μόνο για τον αριθμό των εκτιθέμενων πλαισίων (πάνω από 1200), αλλά για την παρουσία των παγκόσμιων και κορυφαίων συλλεκτών που κατέφθασαν στην ηλιόλουστη Αθήνα για να συμμετάσχουν στην 4ημερη έκθεση.

Από τα μοναδικά εκθέματα που παρουσιάστηκαν, ξεχώριζαν οι μήτρες των μεγάλων κεφαλών του Ερμή του 1861 που εκτίθονταν για πρώτη φορά από το Φιλοτελικό Μουσείο.

Η κορυφή ωστόσο για μας τους Ταχυδρομικούς υπαλλήλους ήταν η έκθεση - παρουσίαση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του πρωτότυπου εγγράφου της ίδρυσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στις 24 Σεπτεμβρίου 1828.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετείχαν ενεργά στην έκθεση και από το περίπτερο τους, μπορούσε ο επισκέπτης να προμηθευτεί τις Φιλοτελικές αναμνηστικές εκδόσεις που φέτος εξέδωσαν για το 1821, καθώς και πολλά φιλοτελικά προϊόντα.

Μπορούσε επίσης να δει στα δυο στάντ του περιπτέρου όλα τα γραμματόσημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που εκδόθηκαν από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα και αφορούσαν ήρωες και γεγονότα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821.

Την Φιλοτελική έκθεση και τις εκδηλώσεις  (παρουσίαση νέων εκδόσεων από τα ΕΛΤΑ) τίμησαν με την παρουσία τους ο Προέδρος των ΕΛΤΑ κ.Πολυχρόνης Γριβέας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ.Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος κ.Βασίλειος Μπαλούρδος , μέλη του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Γενικοί και Περ/κοι Διευθυντές, προϊστάμενοι γραφείων καθώς και πολλοί εργαζόμενοι.

Την ΠΟΣΤ εκπροσώπησε ο Γραμ. Οργανωτικού – Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων  κ. Γιώργος Παπανικολάου που συμμετείχε και ως  εκθέτης.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους οργανωτές της έκθεσης που έτρεξαν πάρα πολύ για να καλύψουν κάθε ανάγκη, να απαντήσουν σε κάθε απορία και να ικανοποιήσουν κάθε  ενδιαφέρον και απαίτηση, ώστε δίκαια  να χαρακτηριστεί η ΝΟΤΟS2021 ως άψογη και απόλυτα επιτυχημένη.Φωτογραφικό Υλικό