ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Η Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή της Π.Ο.Σ.Τ συνεχίζοντας τον κύκλο ενημέρωσης των  αρχηγών  των πολιτικών κομμάτων  για τις συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο  του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη στον οποίο εξέθεσε αναλυτικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το παρόν και το μέλλον του Ταχυδρομείου.    Ο κ. Καρατζαφέρης συντάχθηκε με τις θέσεις της Π.Ο.Σ.Τ τονίζοντας ότι «ο Ταχυδρόμος είναι ζωντανός και έτοιμος να δώσει τη μάχη του.»
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
 

Γιώργος  Βασιλόπουλος Πρόεδρος της  Π.Ο.Σ.Τ

- Είχαμε την ευκαιρία  να κουβεντιάσουμε διεξοδικά με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., τον Γ. Καρατζαφέρη, για το θέμα των Ταχυδρομείων που έχει να κάνει με το ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.
Για μας είναι μια απόφαση αυτοκτονίας, με δεδομένη την κοινωνική και την οικονομική προσφορά που έχουν τα Ταχυδρομεία στο τόπο μας. Και ειδικά σε μία χώρα που έχει ένα τεράστιο ορεινό όγκο, με πάρα πολλά κατοικημένα χωριά και εκατοντάδες νησιά. Και αναρωτιέται κανείς πως αγνοείται αυτό και ποια θα είναι η εξυπηρέτηση αυτών των πολιτών, μια που η Πολιτεία σήμερα μέσα από τα ταχυδρομικά καταστήματα, μέσα από τους αγροτικούς διανομείς, μέσα από τους πράκτορες των ταχυδρομείων, παρεμβαίνει σ’ αυτούς τους πολίτες και τους προσφέρει πέντε-δέκα υπηρεσίες και όχι μόνο.
Με τον κ. Καρατζαφέρη, είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα και πιστεύουμε πως με την ολοκλήρωση όλων των επαφών μας με τα κόμματα, αλλά και τους φορείς (Δημάρχους, Περιφερειάρχες, βουλευτές) και στην συνέχεια με την  ανάδειξη του θέματος στην κοινωνία, να καταφέρουμε να πείσουμε γιατί πρέπει να αλλάξει αυτή την πολιτική της η κυβέρνηση απέναντι στο ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων και γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με το Δημόσιο πλούτο της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι “ο ταχυδρόμος πέθανε, ο ταχυδρόμος πάει”. Κάνει μεγάλο λάθος. Ο ταχυδρόμος είναι “ζωντανός” και έτοιμος να δώσει την μάχη του. Ο ταχυδρόμος, όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για την Περιφέρεια είναι η εκπροσώπηση του κράτους. Είναι μεγάλο λάθος. Κρύβονται συμφέροντα και αυτά τα συμφέροντα θα αποκαλυφθούν. Μπορεί να είναι δυνατά και να ελέγχουν την “τρικολόρ” κυβέρνηση, αλλά δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν ποτέ ούτε την συνείδηση των εργαζομένων, ούτε του Ελληνικού λαού.
Είμαστε στο πλευρό των Ταχυδρομικών».

 

Φωτογραφικό Υλικό