ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNI EUROPA POST AND LOGISTICS

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ UNI EUROPA POST & LOGISTICS

Προς τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους και τα Συνδικάτα της Ελλάδας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο Λουξεμβούργο και συζήτησε τις συνέπειες και τα προβλήματα της κρίσης στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Τα μέλη της Επιτροπής της Uni Europa Post and Logistics εκφράζουν την ανησυχία τους αναφορικά με την πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Εθνικών Κυβερνήσεων. Η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από τη μείωση του κόστους στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στον ταχυδρομικό τομέα. Οι περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες μειώνουν την αντίσταση των κοινωνιών μας και τα κοινωνικά κόστη βαρύνουν κυρίως τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την τρέχουσα κατάσταση. Οι δημόσιες υπηρεσίες γενικώς και οι ταχυδρομικές ειδικότερα, είναι βασικά στοιχεία για την καλή λειτουργία της κοινωνίας. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες μεταφράζονται σε επικοινωνία και εύρωστη οικονομία ειδικά για τις μικρές και μεσαίες εταιρίες και για τις αγροτικές περιοχές. Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτά τα μέτρα λιτότητας, ιδιαίτερα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα σε περιόδους κρίσης είναι απρόκλητη αμέλεια να περικόπτονται οι δημόσιες υπηρεσίες, που εγγυώνται θέσεις εργασίας και διασφαλίζουν την ανάκαμψη της χώρας με οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια για τους εργαζόμενους. Λέμε όχι στα μέτρα λιτότητας, όχι στις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες, στην κοινωνική ασφάλιση και στα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Η Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics:
• Πιστεύει ότι μόνο μαζί με τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
• Καλεί τους εργαζόμενους να ενταχθούν στα Συνδικάτα τους, καθώς είναι οι μόνες οργανώσεις σήμερα που μάχονται για τα δικαιώματά τους.
• Απαιτεί να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας και εξοικονόμησης κόστους στις δημόσιες υπηρεσίες και την κοινωνική ασφάλεια, όπως μειώσεις στους μισθούς ή τις συντάξεις και αυξήσεις στο χρόνο εργασίας.
• Δείχνει αλληλεγγύη εργαζόμενους ταχυδρομικούς και θα τους υποστηρίξει στους αγώνες τους ενάντια στις λαθεμένες περικοπές του κόστους και στις μειώσεις των μισθών σε περιόδους κρίσης.
• Στηρίζει τα Ταχυδρομικά Συνδικάτα στην Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία με όλη της την ενέργεια και τις αρμοδιότητες
.

Είμαστε σίγουροι ότι οι προσκείμενες σε εμάς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις παρουσιάζουν τις δικαιότερες λύσεις εν μέσω κρίσης και αποτελούν τη μοναδική δύναμη που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους ταχυδρομικούς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Uni Europa Post and Logistics στηρίζει πλήρως τα Ταχυδρομικά Συνδικάτα σε όλες τις πληγείσες χώρες με όλη της την ενέργεια και στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους ταχυδρομικούς. Μόνο με δυνατά Συνδικάτα μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Τα θύματα της κρίσης δεν γίνεται να είναι οι υπάλληλοι. Απαιτούμε αυτοί που δημιούργησαν την κρίση – οι τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές, που τους άφησαν ανεξέλεγκτους – να πάρουν την πλήρη ευθύνη. Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση.

Για την Επιτροπή της Uni Europa Post and Logistics:

Ingeborg Sætre
Πρόεδρος
της Uni Europa Post and Logistics