MΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΓΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

 Σας ενημερώνουμε πως εάν κάποιος ασφαλισμένος συνταξιοδοτηθεί με μειωμένη σύνταξη σε όριο ηλικίας μικρότερο από αυτό που προβλέπεται για πλήρη σύνταξη, η ρύθμιση αυτή ισχύει για πάντα και δεν σταματάει σε κανένα άλλο χρονικό σημείο μετέπειτα.

Η μείωση είναι 6% στο ποσό της σύνταξης, για κάθε έτος ή ποσοστά για τους μήνες που φεύγει κάποιος νωρίτερα απο το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη.

Είναι αρκετά μειωμένη η σύνταξη και από τις άλλες περικοπές, γιαυτό πρέπει να το συνυπολογίσουν όσοι αποφασίζουν να αποχωρήσουν απο την υπηρεσία και βεβαίως εφόσον έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα οποία ιδιαίτερα για τις γυναίκες, αλλάζουν από το 2013 και πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες εντός του 2012 όσο αφορά την αναγνώριση πλασματικού χρόνου για να τα θεμελιώσουν με τις σημερινές προϋποθέσεις.

Συνιστούμε επίσης στούς συναδέλφους να διαβάσουν προσεκτικά και όλο το εγχειρίδιο που έλαβαν για να κατανοήσουν όλες τις διατάξεις και να μάθουν τα δικαιώματά τους καθώς και να ενημερώνονται απο την παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση για όλα τα θέματα του ασφαλιστικού που έχει συνεχή ροή και ανανεώνεται όσο μπορεί για τις αλλαγές εάν δεν μπορούν να ενημερωθούν απο τους ασφαλιστικούς φορείς που ασφαλώς πρέπει να απευθύνονται πρωτίστως.
Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.