ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες-οι,
 
Στο όνομα της κρίσης που βιώνουμε, η Κυβέρνηση και η Τρόικα, ένα και πλέον χρόνο τώρα, εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, περικόπτουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, υποτιμούν το βιοτικό μας επίπεδο.
Φορτώνουν τα βάρη μόνο στις πλάτες των εργαζομένων απαλλάσσοντας τους έχοντες και κατέχοντες και αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα.  
Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα οι συλλογικές συμβάσεις καταπατώνται, η φορολογία αυξάνεται.
Στο όνομα της κρίσης εκποιείται ο Δημόσιος πλούτος της χώρας.
Ξεπουλιούνται οι ΔΕΚΟ, βγαίνουν στο σφυρί τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.
Όλα βγαίνουν στο σφυρί.
Λεηλατούν τις ζωές μας.
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα εξουσίας χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πειραματόζωο για εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Φτάνει πια.
Απορρίπτουμε αυτή τη πολιτική.
Διεκδικούμε μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική.
Μια πολιτική που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς μας, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι.
Αγωνιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας, για την ζωή των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, των ανέργων.
Εμείς βάζουμε τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΗ 2011 ΣΤΙΣ 11.00.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΤΑ).