ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Την Δευτέρα 30 του Μάη με την πολυπληθή παρουσία και τον αγωνιστικό παλμό των συναδέλφων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Τ.Τ. κ. Γιώργος Σίδερης, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.
Με την δυναμική και πολυπληθή παρουσία τους και τον αγωνιστικό τους παλμό οι εργαζόμενοι διατρανώσανε την αντίθεση τους στην πολιτική ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
Υποστηρίξανε ότι θα υπάρξει συνέχιση του αγώνα.
Για την Ομοσπονδία μας έχουμε σήμερα Τρίτη 31 Μάη συνεδρίαση της Ε.Ε. και αύριο Τετάρτη 1η Ιούνη του Δ.Σ. με θέματα:
-         Ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου και Ταμιευτηρίου και
-         Λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Hομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΤ Γιώργου Βασιλόπουλου στη συγκέντρωση:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εκ μέρους της Διοίκησης της ΠΟΣΤ και των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ σας μεταφέρουμε εγκάρδιο, αγωνιστικό και συναδελφικό χαιρετισμό.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.
Η Κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες παραχωρεί στα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και διεθνή, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ και συλληβδην όλες τις υποδομές του κράτους.
Παρόλο που γνωρίζει, ότι ακόμα και στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Τ.Τ. μπορούν να παραμείνουν υγιή και κερδοφόρα, προχωρά στο ξεπούλημα τους.
Η ΠΟΣΤ δεν διαπραγματεύεται και δεν θα δεχθεί καμιά αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ταχυδρομείου, των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και του Τ.Τ. στο οποίο ο ΕΛΤΑ συμμετέχει με ποσοστό 10%.
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΠΟΣΤ και το Σωματείο Εργαζομένων στο Τ.Τ. έχουμε καταθέσει από κοινού τις προτάσεις μας με άξονες:
-         Το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των δύο Οργανισμών. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παραμείνουν υπό Δημόσιο έλεγχο.
-         Την προώθηση προϊόντων λιανικής τραπεζικής μέσα από το δίκτυο των δύο Οργανισμών αποτελώντας έτσι τη Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα. Προϊόντα χαμηλού κόστους, προσιτά στον κάθε Έλληνα πολίτη με φιλική και επαγγελματική εξυπηρέτηση από τη μόνη εναλλακτική Τράπεζα.
-         Την παροχή χρηματοοικονομικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, με δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους Έλληνες πολίτες και στο τελευταίο χωριό της Επικράτειας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία και στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Κοινωνική προσφορά σε μεγάλα έργα υποδομής και στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας ισχυρός κρατικός πυλώνας βιώσιμος και αναπτυξιακός.
Δυστυχώς οι προτάσεις μας αγνοούνται επιδεικτικά από την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Οργανισμών και αντ’ αυτού προκρίνουν το ξεπούλημα του 39% του ΕΛΤΑ και του 100% των Ταχυμεταφορών και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των Επιχειρήσεων που αποτελούν βασική υποδομή του κράτους. Είναι στον δρόμο του αγώνα για την αποτροπή της εκχώρησης των Δημόσιων Επιχειρήσεων στα κάθε λογής συμφέροντα.
Μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα, την κραυγή αγωνίας του ταχυδρόμου της πόλης, του χωριού, του νησιού και των απομακρυσμένων περιοχών: 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
Το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να γίνουν τα εργαλεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της Ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Οι δύο Οργανισμοί να αναπτύσσονται και όχι να εκποιούνται. Να είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις και να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.
Οι Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με προκλητικό και απαράδεκτο κυνισμό, εφαρμόζοντας μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, προετοίμασαν την εκποίηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων.
Με εργαλεία τους την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, των συνδικάτων τους, την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την επέκταση των ελεύθερων απολύσεων και το ασφαλιστικό, επιχείρησαν μεθοδευμένα να διαρρήξουν τους στενούς δεσμούς που έχουμε κτίσει με τους πολίτες σε κάθε περιοχή της χώρας και να καταστήσουν τους Οργανισμούς πιο ευάλωτους στους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους.
Όσοι πιστεύουν ότι έχουν ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας, κάνουν λάθος. Εμείς θα φέρουμε την κοινωνία απέναντι στις πολιτικές τους.
Τα σχέδια τους θα βρουν απέναντι όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες.
Αδιαφορεί η Κυβέρνηση για τη θεσμική της υποχρέωση να διασφαλίσει το ύψιστο αγαθό της Ταχυδρομικής Επικοινωνίας για όλους τους κατοίκους της χώρας.
Αδιαφορεί η Κυβέρνηση για τον σημαντικό ρόλο του Ταχυδρομείου και του Ταμιευτηρίου, στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.
Αδιαφορεί η Κυβέρνηση για το ρόλο και τη σημασία του ΕΛΤΑ και του Ταμιευτηρίου και των άλλων δημόσιων Οργανισμών στην περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Εμείς λέμε:
Ο ΕΛΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
Εμείς οι εργαζόμενοι ήμασταν εκείνοι που:
Στήσαμε το Ταχυδρομείο.
Υποστηρίξαμε το Ταμιευτήριο.
Δημιουργήσαμε ένα αξιόπιστο και πανελλαδικό δίκτυο.
Υπηρετήσαμε την ανάπτυξη της χώρας.
Δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αποτελεσματική τους λειτουργία.
Θυσιάσαμε πολλά για να γίνουν σήμερα το Ταχυδρομείο και το Ταμιευτήριο πρότυπα λειτουργίας Δημόσιας Επιχείρησης.
Αυτά εμείς δεν τα ξεπουλάμε και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο, με όσους αγώνες και αν χρειαστούν.
Ο αγώνας μας ΤΩΡΑ ξεκινάει.
Στην απεργιακή μας συγκέντρωση στείλαμε μήνυμα σε Διοίκηση και Κυβέρνηση, ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τις πολιτικές τους, να αποτρέψουμε τα σχέδια ξεπουλήματος.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το μέλλον των παιδιών μας, για το λαό και τη χώρα.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας:
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.